Merhabalar,
Bundan 4 ay önce IKEA'da bir adet iPhone 11 telefonum çalınmıştı, telefonun çalınması ardından hem IKEA hem de yetkililerin ilgisizliği yüzünden telefonumu geri alamadım. Telefonun çalınması sonrası IKEA tam 1 ay boyunca görüntüleri vermezken; ortalama 24 gün boyunca sinyal veren ve benim bizzat iPhone'umu bul üzerinden konumunu tespit etmeme, çevredeki dükkanları, daireleri ve güvenlik görevlileri ile görüşerek hırsızın ikamet ettiği yeri bulmama ve birkaç kez alana giderek polisi çağırmama rağmen; telefonumu geri almadılar. Kamera görüntüleri gelene kadar kamera görüntüleri bahane edildi, kamera görüntüleri gelince de tespit edemedik deyip bıraktılar.
Her türlü bilgiyi verdim, iki üç hafta git gel yaptım ama nafile, telefonumu beş kez çaldırmış gibi hissettim. Buluyorum, yerini öğreniyorum; muhtemel hırsızı tespit ediyorum, dedektifçilik oynuyorum adeta, yine de ilgilenmiyorlar.
En son IKEA görüntüleri vermediği için tüm global mail adreslerine mail gönderdim, birçok kişi ile iletişime geçtim ve en son mağaza müdürü beni arayıp tutarsız birkaç cümle kurdu ve polise görüntüleri vereceğini söyledi. Polis de görüntüleri inceleyip tespit ettikten sonra bilgi vereceğini söyledi ama 3 aydır halen bir gelişme yok.
Telefonun içindeki çoğu veri iCloud'a yedekliydi ama bazı veriler içinde kaldı. Bu olaylar olurken ve sonrasında telefonu bulmaya ulaşırken ticaretimden ve eğitimimden oldum.
Biraz karışık yazdım ancak umarım anlatabilmişimdir.
Değerli forum üyeleri, bu noktada ne yapmamı önerirsiniz? Telefonu çaldırmak benim hatam elbet ancak verdiğim emeğin de hiç olması içime oturuyor.
Olay sonrası foruma yazdığım, ardından kaldırmak durumunda kaldığım yazı.