hayırlı olsun arkadaşım... elas porima filameaon. nereden ucuza bulursam. hepsini ender5s1 çatır çatır basıyor. bazılarında (hatırlamıyorum hangisi) yapışma/yapışmama sorunu yaşıyordum. her filament için ayrı profilim vardı. sonra o manyetik tablayı bir enayilik anında kazıttırdım ve resim çerçevesi camı kullanmaya başladım... bir de prusa slicer kullanmaya başladım...
öncelike profesyonel olmadığımı gözönünde bulundur tabii. ama....
artık tüm filamentleri prusa default profilleri içe cam tabla üzerinde çatır çatır kusursuz basıyorum. prfillerle falan oynayıp ideal durumu yakalayabilirsin tabii ama dediğim gibi ben yaptığım elektronik cihazlara kutu falan basıyorum o sebeple ihtiyacım olmuyor. ama son derece pürüzsüz yüzeyler çıkıyor ortaya. bridging olayında harikalar yaratıyor. ipliklenme falan hiç yaşamıyorum.
makina parçaları dişliler, iç içe geçen zımbırtılar falan basıyorum. vidalar, somunlar, mekanizmalar... tolerans konusunda da derdim hiç olmadı.
zey markası ile yıldızım barışmadı. odun görünümlü ve bir de beyaz filament almıştım. ama bir hata, baskının çöpe gitmesi falan hiç sözkonusu olmadı. belki de tecrübesiz zamanlarıma denk geldiğim için, creality slicer kullandığım için. S1 çıktığı gün almıştım, sanırım 1 yıla yakın zaman oluyor ve baya baya çalıştırıyorum benim canavarı.
filament kaynaklamayı da becerdim. hepsini sorunsuz kullanıyorum halen.