Netkreatif adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Güzel bir video olmuş emeğine yüreğine sağlık abi, nokta atışı değerlendirmeler yapmışsın bende ek bir şeyler katmak istiyorum.

Google artık artan maliyetler yüzünden her yerden kısıtlamaya gitmeye başladı bu nedenle arama sonuçlarında sadece otoritesinden daha doğrusu marka bilinirliğinden emin olacağı güvenilir siteleri başa koymak istiyor. Karmaşık algoritmalar olmadan marka siteleri kafaya koyayım onlar zaten güvenilir olacağı için benim denetlememe tekrar tekrar gerek kalmasın modunda takılıyor.

Bir websiteniz varsa belli bir niş alana hitap etmesi konusunda zaten bilinçlendirmişsin bunun altında yatan sebep tamamen bahsettiğim marka bilinirliği ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Google direct hite çok önem veriyor, direct hit'in doğal yolla gelebilmesinin tek yolu bir kişinin sizin sitenize ihtiyaç duyup marka bilinirliliğinizden ötürü ziyaretçinin aklında kalmanız ve tarayıcı çubuğuna direkt domaini yazıp sitenize girmesidir.

Klasik bir website olmaktan çıkıp multi fonksiyonel olmanızı bekliyor Google. Sosyal varlığı yüksek siteleri görmek istiyor arama sonuçlarında. Bir siteniz var youtube'da video üretin, instagramda paylaşımlar yapın, her sosyal medya platformunda ufakta olsun bir varlığınız olsun. Okurlarınız sizi feedler üzerinden takip etsin, push notificationlar üzerinden yeni içeriklerden haberdar olsunlar. Sitenizin adı yazıldığında googleda sadece sitenizin içerikleri değilde farklı platformlardan kaynaklar çıkması bekliyor Google.

Haber sitelerininde tamamen kazancı bu taraftan adamlar her yerden saldırıyorlar her yerden ziyaretçi kapıyorlar Google'da marka bilinirliğinin arkasındaki güvenden ötürü sorgusuz sualsiz bu haber sitelerinin içeriklerini buyur kardeşim en yukarı alalım diyor.

Doğru veya yanlış tamamen kişisel düşüncelerim bunlar, son algoritma değişimlerinde düşmeyen sitelerin çoğunda gördüğüm olay klasik bir blog sitesinden çıkıp markalaşma yönünde ilerlemeleriydi. Umarım Google haklı olana hakkını, emek verene emeğinin karşılığını verir
Hepsine katılıyorum kardeşim benim