furkangorur adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Askerlik dışında haklısın. Askerlik, bu ülkeye ödenmesi gereken borçtur. İster 1 ay ister 6 ay. 1 ay ödeyenlerde askerdir 6 ay gidenlerde. 2 türlüde devlete fayda sağlıyorsun. Dua et güney Kore de asker değilsin.
Yanlış anlama, kusura da bakma ama kuzey koreye bakıp şükretmek oldukça acınası ve gülünç bir durum. Kuzey korede bırak askerliği oradakiler insan yerine bile koyulmuyorlar. DVD'den film izleyeni idam eden bir ülkeden bahsediyorsun. Öncelikle zorunlu askerliğin olmadığı ülkeler bakın bence;
https://tr.wikipedia.org/wiki/Zorunlu_askerlik

Alıntı

Avrupa


Avrupa'nın iki önemli ülkesi Fransa ve Birleşik Krallık’ta zorunlu askerlik kaldırılmıştır. Bu ülkelerde askerlik profesyonel olarak uygulanmaktadır, kişilere aylık para ödenir.

Almanya


Almanya’da zorunlu askerlik uygulaması 2011 yılında kalkmıştır. Almanya'da kalkmadan önce zorunlu askerlik 3 ay idi, askere gelen kişiler evlerinin bulunduğu şehirdeki askerî birlikte görev yapıp, cumartesi ve pazar günlerini kendi evlerinde geçirirlerdi.

Belçika, Hollanda


Belçika, Hollanda'da zorunlu askerlik kalkmıştır.
+ ABD'de de zorunlu askerlik yoktur.

Millete askerlik yapmak istemiyorsan avrupaya git demek de doğru değil. Burası senin olduğu kadar herkesin vatanı ama şu anda uygulana askerlik uygulaması ne silah ne savunmada gerçek anlamda bir katkı da sağlamıyor. Şu anda askerlik "bedelli adı altında" gelir kapısı olarak kullanılıyor. Gitmek istemeyen devlete para öder. Olay budur.

Profesyonel askerlik uygulaması şart. Elbet bir gün gelecek ama biz görür müyüz bilmiyorum.