LaravelDev adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Konuyu hem kendime not olsun diye hemde motivasyon yaratması açısından oluşturdum.
Daha önceden bir blog denemesi yapıp bırakmıştım yine periler geldi tekrar başlıyorum. Önceki siteyi wordpress üzerine kendi hazırladığım tema yı giydirip yapmıştım. Her ne kadar optimizasyon üzerine çok eğilsemde ucuz olan hostinglerin uzun vadede core web vitals değerlerine olumsuz yansıdığını gördüğüm için bu sefer astro ile static bir site yapıyorum.

Şuana kadar ne yaptım ? (23.11.2023)
- Domain adını aldım sitenin konseptine uygun bir isim buldum
- Astro ile süper hızlı ve modern arayüzü olan bir tema geliştirdim (aşağıda içinde 7 tane resim ve 2000 karakterli örnek hazırladığım bir postun pagespeed görseli var) aynı şekilde gtmetrix değerleride full

-Seo etki edecek html5 metaları schema yapısı internette araştırıp bulabildiğim herşeyi uyguladım
-Site ingilizce olacak ve hedeflerim sırasıyla aylık 500 / 1000 / 2000 / 5000 / 10.000 /50.0000 pageviews şeklinde ilerlemekte
-Konu kategorilerimi belirledim kabaca yazacağım konuları bir yere not ettim.
-Google analytics eklendi.

Bir aksilik çıkmassa bu hafta yayına alacağım tamamen bazı işlerimden kaynaklı hemen alamıyorum.

Hedefim Ne?
-Öncelikle para kazanmak isterim tabiki ama motivasyonumu bozacağını bildiğim için gösterim sayılarını yükseltmek öncelikli amacım.
-Kendimi araştırdığım konularda geliştirmek ve insanlara fayda sağlamak (şaka gibi ).

Kitlem Kim?
İngilizce bir site olduğu için ve yüksek gelir istedğim için pakistan hindistan gibi ülkelerden çok hit çekmek istemiyorum. Bu yüzden aklıma amerikan yada kanada aksanında yazmak geldi. Bu otomatik olarak keywordleri ve hedef kitlenizi belirlememizin en kolay yolu.(Bence)

İçerikleri Nasıl Hazırlayacağım? Taktikler Neler?
Öncelikle copy paste spin ai işlerine karşıyım yani evet para güzeldir ama nasıl kazandığımızında önemi olmalı bence
O yüzden araştırma + belki taslak oluşturması için ve ekstra araştırma için chatgpt + görseller hazırlayacağım. İnternette fazla bulunmayan yada rekabeti düşük konuları hedef alacağım. Önceki denememden öğrendiğim birşey var, google trends semrush gibi araçlarda aranması olmayan bir kelime üzerine kısa bir içerik hazırlamıştım en çok okunan yazım o olmuştu ve ziyaretçi direk o kelime üzerinden geliyordu enteresandı.
Evergreen içerikler hazırlanacak böylece arkama dönüp çok sık konu güncellememe gerek kalmayacak sadece içerik zenginleştirmesi yaparım 6 aylık yada senelik bir planlama ile.

Aylık olarak kendime koyduğum bazı hedefler var her hafta en az 1 tane olmak üzere ayda 4-5 içerik girmek. Zaten yazıları hazırladıkça burayıda güncelleyeceğim. Sitenin aldığı indexler görüntülenmeler belirmeye başlayınca zaten daha oturaklı bir hedef koyarım (mesela ayda 50.000$ ) Şuanlık elimizdekiler bunlar gelişme oldukça buraya yazacağım.
Bilgi alışverişi yapmak isteyen arkadaşlar bana ulaşabilir yalnız site adı konusu vesaire paylaşmayacağım.

25.11.2023
İşlerim beklediğimden çabuk bitti az önce siteyi yayına aldım.Google search console ve analtics domaine bağlandı. SSL sertifikası vercel kullandığım için otomatik eklendi. Sabaha kadar makale işleriyle uğraşacağım.Daha önce aldığım bazı konu notlarım vardı onlarıda düzenleyip ilk yazıları seri bir şekilde çıkarmaya çalışacağım sonrasında haftalık rutine döneceğim.(index ve analytic için ilk yazıları hızlı çıkarmam lazım analize göre diğer konuları bunlarla bağlantılı seçeceğim çünkü)
26.11.2023 (sabaha doğru)
Gece yazıp derlediğim yazıların hepsini siteye geçirdim yazılar 10/10luk olmasada zamanlaeksikleri tespit edilip güçlendirme yapacağım.7 adet konu 1 adet ana konu hazırlanıp hepsine iç linkleme yaptım internetten bulduğum lisans sorunu yaratmıcak görselleri ekledim.

27.11.2023 (akşam)
google analyticse bakayım dedim şöyle bir veri çıktı ne kadar doğru bilemiyorum görücez. Hadi türkiyedekileri kaldıralım o benim girişlerimdir. Bahama ne alaka Eğer bu veriler hatalı değilse çok güzel olucak bu proje.

02.12.2023
Konu sayısı 12ye yükseldi
VPN ile amerikaya bağlanıp hedeflediğim keywordleri arattım 3 tane konuda çok güzel sıralama almışım 2 tanesi en üste çıkmış biri wikipedia nın altına yerleşmiş. 4 adette people also ask kısmında kutucuğa yerleşmiş.Bunlar benim tespit edebildiklerim.
Konu sayısı biraz arttıktan sonra istatistikleri paylaşmayı düşünüyorum . (Resimler kısmındada eklediğim fotoğraflar sıralama almış buda trafic çekmek için ileride işimize yaracak bir unsur)
Google news kaydı daha yapmadım kategorilerimin biraz daha içini doldurduktan sonra news kaydı oluşturmayı düşünüyorum.

13.01.2024
Askerde olduğum için konu girişi gerçekleştirememiştim şuan baktım en son 13 adet yazı paylaşmışım . 28 günlük performans aşağıdaki gibi kaldığım yerden devam edicem bakalım bi 25-30 post olsun önümüzü görelim. Sonra revize işlemleri yapıp tıklanmaları yükseltmeye yönelik çalışmalar yaparım.
Hocam
Önceki denememden öğrendiğim birşey var, google trends semrush gibi araçlarda aranması olmayan bir kelime üzerine kısa bir içerik hazırlamıştım en çok okunan yazım o olmuştu ve ziyaretçi direk o kelime üzerinden geliyordu enteresandı.
böyle yazmışsınız konu seçerken hangi araçları kullanup nasıl konuyu buluyorsunuz az rekabet olan az makale yazılmış konuyu
teşekkür ederim