Profil backlinklerin işe yaramadığını söyleyenler 100 tane profil sitesine aynı linki basanlar sanırım. Her yerde olduğu gibi burda da stratejik düşünmek gerek. Ben profil backlinklerin çok faydasını gördüm. Yaptığım işlem şu şekilde;

1. Web sitemde çalışma yapacağım kelimeyi belirleyerek içerik giriyorum. (İçerik kanser hastalığı tedavisi olsun)
2. Medium, steem.it, blogspot, medium, wattpad, google sites... gibi blog sitelerine konuyla ilgili özgün içerik giriyorum ve web sitemin linkini nofollow, dofollow şekilde eklemeler yapıyorum. Dofollow eklemelerde kelimeyi sabit tutmuyorum. Kanser hastalığı, kanser tedavisi, kolon kanseri tedavisi... gibi kelimelere link veriyorum.
3. Son adımda profil backlink alırken blog sitelerin linklerini ekliyorum. Bu şekilde daha doğal görünüme sahip olduğunu test ettim.

Verdiğim örneği çoğaltabilirsiniz. Örneğin konuyla ilgili bir tweet, facebook paylaşımı vb. sosyal medyalara eklemeler yapıp paylaşımın içine web site veya blog sitelerin linkini verin ve sonrasında profil backlink çalışmalarında sosyal medya linklerine yönlendirin. Söz konusu örneği podcast, video, yorum backlink olarak genişletebilirsiniz.

Deneme yapmadan hiçbir başarı elde edemezsiniz, iyi çalışmalar.