tefas fonları tefas.gov.tr'den bakılabilir. her banka ve her aracı kurum hepsini satar. yurtiçi ve yurtdışı ürünlere endekli fonlar var. söyle güzel bir buket sepet ortaya karışık salata yapabilirsin. amerikan hisselerinden türk hisselerine, altından petrole kadar herşey var.
bir aracı kurumda hesap açarsan (veya bankada) altins1 darphane sertifikası var. şu anda 24,5 TL. bunları sanal altın olarak düşün. belirli bir miktarın üzerinde "bana altınımı fiziksel olarak gönder" de dyebiliyorsun.
yok istemem dersen altın gibi değerli madenlere endeksli fonlar da var...
güzel bir adım olur. zira gelecekte (ben görmem ama) sizin gibi gençlerin ne emekliliği, ne emekli maaşları, ne sağlık sistemi... hiçbirşeyi olmayacak... ben derim ki her kuruşunu buralara yatır. bu işleri öğren... git bir fon al hemen sonra sonları öğren. sonra bir kurumda hesap aç finansman piyasalarını öğren.... öğrenmeye bu bahane ile başlamış ol.
bu yola çıkmaya karar verdiysen, yolun yarını aşmışsın demektir. o zaman sana ukalalık yapmama izin ver lütfen... tek bir şeyi asla ve asla unutma... "bir erkeğin tek dostu banka hesabıdır".
Hocam içten yorumunuz için teşekkür ederim. Geleceğe yatırım yapmak istiyorum param kenarda durdukça eriyor. Her bir dediğinizi dikkate alarak araştıracağım.