Selam,
Sorunuzu daha spesifik hale getirmeniz lazım. Bu şekilde ucu açık kalınca detaya girmesek bile küçük bir kitap yazmamız gerekir...

Teknik SEO
İç SEO
LSI
Dış SEO

Gibi 4 adıma ayırabilirsiniz. Ancak bunun bir sıralaması yoktur, hepsi her zaman devam eden calismalar olmalıdır. Örneğin basitçe teknik SEO dediğimiz adımda sosyal medya hesaplarının bulunmasıda vardır. Ancak sosyal medya hesaplarının aktif kullanımıda bir dış seodur. Gibi gibi... Her adım birbirine sıkı sıkıya bağlıdır.

Teknik SEO daha çok sitenin alt yapısal ya da daha doğru biçimde sitenin mimari sorunlarını içerir.
İç SEO daha çok metinlerle haşır neşir olduğumuz aşamadır.
Lsı metinlerin optimize edilmesi ve geliştirilmesidir. Çoğu seocu bunu iç SEO ya dahil eder ancak benim fikrimce başlı basina bir iştir bu.
Dış SEO ise backlink, sosyal medyalar, reklam kampanyaları gibi tetikleyici, marka bilinirliği yaratmaya yönelik çalışmalar bütünüdür.

Genel olarak konuşmak gerekirse teknik SEO hepsinin temelini oluşturduğu için, bir projeye başlarken ilk olarak teknik analiz yapar ardından sorunların öncelik sıralamasını belirleriz. Sorunlar ve öncelikler belirlendikten sonra yol haritası çıkarmak daha kolaydır. Açıkçası ilk baktığım şey çoğu zaman anahtar kelime ya da sıralamalar değil, ilk teknik yapıyı incelerim. Daha sonra potansiyel anahtar kelimeler, sıralamalar, güçlü, güçsüz taraflar gibi alanlar belirlenir. Tüm bunlara göre de bir yol haritası çıkarılabilir.

Tabi bir de o yol haritasını ne kadar cikarirsan çıkar, gidişata göre yeniden ve yeniden şekillendirmek zorundasın. Elbette bir plan, bir strateji dahilinde ilerlemek gerekiyor. Bana göre bu stratejiyi de oluşturmanın en iyi yolu içerik takvimi olusturmaktır. İçerik takvimi oluştururken zaten anahtar kelime analizinden tut iç linkleme kurgusuna kadar detaya inmek zorundasınız.