slymngk62 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle güzel yorumun için teşekkürler.

SEO çalışmalarında backlink stratejilerine geçmeden önce, sitenin trafikteki düşüş yaşamadan önceki ve sonraki dönemlerdeki anahtar kelimelerin ve sıralamalarının karşılaştırmalı analizi önemlidir. Bu analiz, hangi sayfaların ve hangi anahtar kelimelerin performans kaybettiğini belirlemek için kritik bir adımdır. Bu tespitler için Semrush > Organic Research> Positions bölümündeki grafikleri kullanarak farklı zaman dilimlerindeki sıralamaları inceleyebilirsiniz.

Performans düşüşü yaşanan sayfalarda öncelikle içeriklerin geliştirilmesi gerekmektedir. Rakip sitelerin içeriklerini inceleyerek, kendi sitenizdeki içerikleri daha da iyileştirmeye çalışın. Ardından, sayfaları zenginleştirmek için görseller, videolar gibi multimedyalı içerikler ekleyin. Eğer mümkünse, ilgili sayfayı destekleyecek yan içerikler veya alt/üst içeriklerle iç bağlantılar oluşturun. İç bağlantı yapılan sayfalara ek olarak, en az 50-100 kelimelik içerik ekleyerek bu sayfaları güncellemenizi öneririm. Daha sonra, sayfaları indekse yeniden gönderin.

Bu iyileştirmeleri yaptıktan sonra, 15 gün ila 1 ay gibi bir süre bekleyip, yapılan değişikliklerin etkisini gözlemleyin. Bu süreçte, sitenin anahtar kelimelerdeki sıralamasında ve organik trafikte nasıl bir değişiklik olduğunu analiz edin.
Bu birinci site, ilgisiz domain ama tek kriteri eski.

bu ikinci site, ilgisiz ama yine tek kriteri eski.

bu da ilgilendiğim ama yeni bir site.

geçen yazın ağustos güncellemesinden sonra eski siteler yukarı çıktı. ama son grafikteki sitemde aynı taktiklerle başarı sağlarken, ağustos güncellemesinden sonra yaptığım hiçbir hareket sitede etki göstermiyor. sanki kendi haline bırakmışım gibi. düşüş gösterse yine diyeceğim ki yanlış yapıyorum. tepki vermiyor site aylardır. eski siteler de yerini koruyor hiç ilgi olmadığı halde.

sizin ağustos güncellemesinden bu şekilde etkilenen olumlu veya olumsuz siteleriniz var mı? ben bu konuda kilitlendim

bu şekilde tespit ettiğim 10 site var. eski siteler ağustos güncellemesinden sonra yukarı doğru, yeni siteler aşağıya doğru bir yol aldı. yine bu açmış olduğum konuda bir arkadaşa cevap olarak yazdığım ve kendi görüşüm olan, "google spam sitelerle baş edemeyip, hiç risk almadan eski güvendiği siteleri öne çıkardı, yeni siteleri arkada bekletmeye karar verdi." katılır mısınız?