mcsoft adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Almazdı hocam. Kedi sütü satılınca tepki alır koyun sütü satılınca alınmaz. Kediyi zorla suni dölleme yapıp, hapis tutup, doğum yapınca yavrusundan ayrılıp kesilip yenilse herkes sesini çıkarır.
Ama neyse başınızınşişirmeyim ramazan ramazan. Hayırlı forumlar.
Herşeyi anladım fakat merakımdan sormadan edemeyeceğim. Bu konuya bu şekilde muhalefet olmanızın sebebini tam olarak anlayamadım. Kediler günümüzde sosyal yaşantımıza yine bizler "insanlar" tarafından topluma adapte edilmiştir. Kendini savunamayan masum bir hayvanın öldürülmesiyle gösterilen tepki gayet normal.

Biz çin kültürünü yaşamadığımız için; köpek yemiyoruz. Türkiye'de yaşıyor ve buranın kültürüyle büyüdük. Kültürel farklılıklar bakış açılarında farklılık oluşturabilir bu konuda değindiğiniz noktayı anlayabiliyorum fakat bu konunun yeri bu konunun altı değil bence.

Burda kendini savunamayan masum bir hayvanın nedensizce katledişi hakkında bir konu var. Siz de çıkıp diyorsunuz ki bir keçi koyun vs.

8 Yıldır benimle birlikte yol yürüyen bir kedim "evladım" var. Kültürümün ve çevremin ve hayatımın koşulları gereği bu canlının kısmette kedi olması varmış ve olmuş. Bu kedi değil keçi de koyun da kuşta olabilirdi.

Bir kedi sahibi olarak, ne kadar güzel canlılar olduğunu en içten hisettiğimiz ve bir şeyler paylaştığımız için bu tepkiyi gösteriyoruz ve bu tepkiyi göstermekte haklıyız. Buna halk dilinde "hayvan sevgisi" diyoruz.

Kültürümüzün ve insani değerlerimizin gereği bazı konulara tepki gösterebiliriz. Ve gösterilen tepkilere bu tarz muhalefte bulunulması sadece tepki göstereni tahrik eder. Çünkü ortada büyük bir insanlık suçu var. Bu dediğim gibi koyunda olsa aynı olurdu. Olayları saptırarak algıyı yönlendirmeye çalışmak yerine, yapılan davranışın doğru olmadığını ifade etmeniz "bence" daha doğru olurdu.