Forum için konuşuyorsak; konu içeriğinde 100 TL yazıp konu başlığında 50 TL olarak görülüyorsa bu olmaması gerekir.
Ama başlık ve içerikte 100 TL deyip dışarı görüşme yapınca 200 TL oluyorsa buna zaten müdahale edemiyoruz. Ama taban fiyatının altında satış varsa buda olmaması gerekiyor.
Bana da bazen denk gelmiyor değil, bu tip durumlar ticari ahlak dışı olarak gördüğüm için ve yanıltıcı olduğu için genelde alışveriş yapmıyorum, nazikçe teşekkür ediyorum ve konuyu bitiriyorum, daha sonra ulaşım sağlasa yardımcı olalım vesaire dese de bende bitti mi tam bitiyor.
Taban fiyatı olan ürün 10 TL olduğunu varsayalım, konu başlığı 10 TL, içerik 10 TL ama size 7 TL yardımcı olurum derse ve o kategori de ki ürün/hizmetin indirim oranı da yoksa yasak ve işlem uygulanır tespiti halinde.
Aynı durumun fazlasını söylerse bu aranızda ki ticari anlaşmaya bağlı olarak değişir ama orta da bir yanıltıcılık söz konusu ve forum içerisinde mevcutsa bunu kategori moderatörlerine ve report tuşu ile bildirin işlem sağlanması gerekiyorsa yapılacaktır.
Mert hocamın açıklamasına ek olarak şunu belirteyim; WhatsApp, Telegram gibi mesajlaşma uygulamaları üzerinden geçse de konuşma eğer R10.Net aracılığı ile konuşma başlıyorsa örneğin: Xxx konunuzdan ulaşıyorum gibi forumdaki fiyatlara uyulması gerekir aksi halde yanıltıcılıktan uyarılır veya gerekmesi halinde işlem sağlanır.