Astlarını ezip üstlerine yalakalık yapmakta zaten en ilkel davranış eğilimlerinden bir tanesi. Tribalizm'den bile ilkel yani, Hayvanlar alemindeki komün mantığından hani ALFA BETA OMEGA gibisinden.

Bizlerin en büyük sorunu, cahillik ve cehaletimiz o denli istikrarlıdır ki kendi kültürünü yaratmıştır ve davranışlarımızda eylemlerimizde milletçe biz rutinler ve pratikler açısından bu cehalet kültüründen yararlanırız.

O yüzden bu cahilliği ve cehaleti bu ilkelliği, kültürümüzce insanımızca mutlak onandığı içinde, modernlik medeniyet muasır medeniyet falan sanıveririz.

Halbuki en ilkelinden kara cahilin bir siluettir bu, bilişsel kopukluktan farkına varamayız biz kara cahilliğimizin. Kara cahilliğimizle gurur onur şeref duyarız maalesef.

Haklı tespitleriniz.

looktr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Benim tespitlerime göre bu cahiller toluluğunda en belirgin davranışlardan birisi de astlarını ezip üstlerine yalakalık yapmaktır. Askeriyede memuriyette fabrikalarda şantiyelerde en çok gördüğüm örneklerden birisi bu. Evet birşeyler biliyorlar, birşeyler öğreniyorlar, makam mevki sahibi oluyorlar. Ancak işyeri ortamında da ev ortmanında da arkadaş ortamında da soyal ilişkilerde ilkel ve vahşi birer zombi olarak davranıyorlar. Avamlık ucubelik vasatlık paçalarından akıyor.

***

Bir müfettişi kısa süreliğine yakından tanıma fırsatım oldu. Okulda ezberi kuvvetli olduğu için ihtimal etğimde hep başarılı olmuş. Memurlukta yüksele yüksele müfettiş yapmışlar. Bir meziyeti de dikkat ve hafıza yeteneği çok yüksek.

Dikkat hafıza ezber yeteneği yüksek ancak müfettiş abimiz de vasatlık ucubeliğinde cehaletin gerçek bir örneğini gösteriyor.
Oysa dağ başında eğitim yüzü görmemiş bir çoban feraset basiret ahlak erdem fazilet saygı adalet alanlarında bu müfettişten 100 kat kuvvetlidir diye düşünüyorum.

Tam yerine denk gelmişken zombileştiren sığırlaştıran avamlaştıran eğitim sistemini çok güzel özetleyen şu videoyu da ekleyeyim.

https://www.instagram.com/reel/C4PkUF3sIKy/