Asgari ücret dışında şartlarınız makul görünüyor, sektörünüze göre asgari ücretten yüksek bir rakam vermeniz, iş alım mülakatında uzun süre çalışacak bir karakteremi sahip değil mi kısmında iyi bir değerlendirme yapmanızı tavsiye ederim. Sektörünüzü bilmediğim için hangi kanaldan personel aramanız gerektiği tavsiyesini veremiyorum.
Lakin iş var çalışan yok gibi bir kelime kabul edilir değil. Nasıl ki bir tüccar kazanç hedefini tutturamayınca dükkanını kapatıyor o işi yapmıyorsa, asgari ücretle geçinemeyen bir personelinde asgari ücreti kabul edip uzun soluklu çalışması söz konusu değildir.
Tabii ki hocam anlıyorum asgari ücretin yetersiz gelmesini. Ancak benim sektörüm fiziksel olduğu için cv tarzı işler yeterli kalmıyor. Her yeni gireni vasıfsız olarak değerlendirip 1-2 ay sonrasında tekrar konuşuyoruz.
Örneğin geçen gün bir arkadaş ile anlaştım. Bu hafta pazartesi başlayacak diye sözleştik. Ben gerekli belgeleri atmasını beklerken bir mesaj geldi. Ben bayram sonrası başlamaya karar verdim. Anlaşma sağladığım için ilanı kaldırıp dönüş yapanlara ihtiyacımızın artık olmadığını söylemiştim.
Uzun lafın kısası. Bu çalışma durumu gerçekten iki taraf içinde sinir bozucu.