ThawRakhtif adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bana göre yeni güncelleme ile pa da vs muhabbeti tamamen bitti. Bundan böyle içeriğin kalitesi, devamlılık ve aldığın link sayısı önem kazandı. Örneğini birebir gördüm. 2 adet websitem var, birini gözden çıkarmıştım önüme gelen her yerden link kastım, hck link, commnt vs. ne varsa bastım domaine. Güncellemede gözüm gibi baktığım ilgilendiğim sitem spam yedi, full hck link, yorum spam kastığım sitem 10 kat hit kazandı. Şimdi bu durumu hangi seo uzmanı, hangi prof. bana açıklayabilir? Bundan anlıyorum ki bundan böyle aldığın backlink sayısı ne kadar fazla ise, içeriği ne denli düzenli giriyorsan o derece güçlenirsin. Başka olayı kalmadı.
İşte aradığım aksiyona sahip cevap
Harikasınız hocam..
Benim de şöyle bir deneyimim oldu;
Bir müşterimin kurumsal sitesinde düzenleme yaptım. 50. sırada gelen bir sayfanın sadece makalesini değiştirdim. 50. sıradaki yazı bir anda 5. sıraya geldi. Eskiden bu tarz başarılar sadece backlink ile yakalanırdı. Artık içerik kalitesi her şeyin önüne geçti diye düşünüyorum. Backlink konusunda ise hâlâ nasıl bir strateji izleyeceğime karar verebilmiş değilim. Sizin söylediğiniz şeyler de biraz ışık tutuyor backlink meselesine ama.. Bilemedim. Hâlâ emin değilim backlink konusunda. Sanırım bolca deneme yanılma yapmak gerekiyor..