Komşu akraba arkadaş hemşehri büyük bildiğim birçok insanın cibiliyets,iz karaktersiz ahlaksız bayağı insanlar olduğunu öğrenince dumura uğradım. Bu zombi insanlar hiç utanmadan sıkılmadan toplum içinde kendilerini normalden fazla gösterip sosyalleşmeye bayılıyorlar.

İkiyüzlülük ve yüzsüzlük kusursuz bir şekilde birarada duruyor.

İşte bu zombi sürüsü içinde en ahlkasız en yüzsüz olanları da toplum içinde en ço ksevilen saygı duyulan bireyler. Bu insanlar yüzsüzlüğün veridiği özgüvenle daha cğretkar ve arsız oluyorlar. Cüretkar ve arsız insanlar toplum içinde daha fazla sosyal ilişki kuruyor. daha fazla sosyal ilişki kurdukları için de daha fazla iş ve işbirliği kurabiliyorlar.

Toplum içinde alfa olamamış bası kezik az sosyal diğer kesimler ise, bu üst düzey ahlaksılzara iş yaptırıyor , alışveriş yapıyor, veya iini yapıap para kazanıyor. Bu gibi sebeplerle bu en ahlaksız insanlar toplum içinde en üst düzeyde itibar sahibi oluyorlar.

Benim yaşadığım küçük köude ble en ahlaksız insanlar toplumda en saygın kişiler. Sözde köyümüz muhafazakar dinine bağlı eğitimli düzeyli bireylerden oluşuyor.

Ahlaksızlşarı benimseyeni, yüzsüzleri yücelten , menfaat ilişkilerini kutsallaştıran lanet bir çevrede yaşıyorum. Herkesin biribirini tanıdığı bu küçücük sosyal gurupta en ahlaksız en rezil insanların en çok itibar sahibi olması da beni irrite ediyor.

Bu zombi sosyal gurubunda aile sahibi olmuş koca koca adamlar kahvehane önünde yayılıp gelen geçeni seyredip dedikodu ediyor. Bizde genelde kadınlar dedikoducu dşye bilinir. Oysa erkek geçinen zombi sürülerinin dedikodu zamanı ve sohbet repertuarı rekor düzeyde geniştir.

Köyde hırsızlık arsızlık vb olay olsa jimsenin haberi olmaz kimsenin kimseye faydası olmaz. Ancak bu erkek dedikoducu dikizci zombi sürüleri , insanları rahatsıoz edici düzeyde gelip geçen insanların lafın ıedrke günü geçirir.