griffinn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hem varım hem yoğum ne in ne cin, hal hatır sormaya geldim diyelim, havada havadis kokusu var biraz onunda etkisi oldu tabi

Burada bir çok görüde bulunmuştum, onlar gerçekleşti merak ettim o yüzden yazdım, acaba hala gözü açılmayan var mı diye?

Bu millet hep yöneticilerden politikacılardan şundan bundan şikayet eder, halbuki politikacılarda yöneticilerde bu millettendir, bizzat-i milletin silueti ve tezahürüdür yani. Otorite figürlere gelince, bizim millet kendi pisliğini örtmeye onun bunun üstüne yıkmaya otorite arar. Sorumluluktan vicdandan kaçayım diye, bu sadece bizim millete özgü değil tabi, tüm cahil milletler ve toplumlar içerisinde işler böyle yürür ne yazık ki.

Fakat gerçeğe gelince, biz gerçekle ilgileniyoruz çünkü. Bütün bu kötülüklerin bu çirkefliklerin şirretliklerin iğrençliklerin anası toplumumuzun bizzat-i kendisidir yani milletin kendisidir.

İşte bundan kaçmaya millet erdem sinyalleri çakar durur, çakar lamba gibi dolanır birbirini pekiştirir onar. Yani yöneticiler politikacılar sanatçılar kanaat önderleri liderler rol modeller figürler vesaire vesaire bunlar suçlu da halk masummuş değil.

Halk suçlu ve onlarda halkın içinden. Halk cahil ve onlarda cahil.

Teşekkürler.
Halklar layık oldukları şekilde yönetilir sözünün gayet iyi bir tefsiri olmuş. daha ne olsun.