işin mutfağından kişiler yorum yapsa daha doğru dediğiniz gibi bende 10 yıldır sadece Matbaa Baskı Etiket Klişe Tasarım bölümüne bakıyorum.
Yaklaşık 6-7 da da Corele yoğunlaştım. Şimdi yeni bir firmaya destek amaçlı gittim. Almış olmak için imac almışlar ve tabi Corel yok.
İmac in içinde hdd disk olduğundan dolayı ai programı aşırı derece kasıyor. İşin aciliyeti var. Hızlı olmak zorundasınız. Heleki şu piyasada daha da hızlı olmak zorundasınız
Bana göre Corel ai den (belki ben kısayollarını kullandığım içindir) %30 daha hızlı.
İşi basacak kişi ai formatlı yada eps istiyor yani illustrator istiyor. Problem yok. Yarım saatte corel de yaptım pdf kaydedip illustrator e çektim. Baskıya gönderdim sorunsuz.
Yani bu iş şu program bu program vs. işi değil. Grafikerseniz Matbaa Baskı Teknolojileri ile uğraş veriyorsanız bu işi dair hangi programlar var,
hangi format şekilleri var hepsini detayına kadar bilmelisiniz. İşi size müşteri eps atar cdr atar png atar psd atar atar da atar.
Örneğin foto baskı yapacaksınz elinizde 400 adet fotoğraf var. Bunu illustrator de kasar Corel de kasar, photoshop dünden kasar.
Fakat siz grafiker olarak iNdesign bilmezseniz bu işin içinden çıkamazsınız. Hem taşırmalarını hem croslerini iyi ayarlayıp işi iNdesign de yapmalısınız.
Sıfır kasmayla yüzlerce bilerce görseli programın içine çekip düzenleyip baskıya atabilirsiniz.
Kısaca Corelde çok güzel ekmek yedirir, ai de ekmek yedirir, photoshop da yedirir.