Hocam siz kötü insanlara denk gelmiş olabilirsiniz ancak sizin de dediğiniz üzere insanlar yadırgama ve yargılama üzerinde çok becerikli.

Her zaman işin 2 tarafı olmuştur. Siz çalışan olarak kendi gördüklerinizi söylemişsiniz. Bende küçük bir işletme olarak kendi bildiklerimi aktarayım,
1-)Bugün sosyal medyada XXXX maaş veriyoruz çalışacak işçi - usta bulamıyoruz diyenlerin %99u kolpa yalan.
Bu durum benim içinde geçerli. Artık insanların çoğu fiziksel işler yapmak istemiyorlar. Bunu uzun uzadıya anlatmaya gerek yok şu an dijital iş yapılan bir platformdayız sonuçta. Bir kişiyle anlaşıyoruz sabah geliyor iyi güzel. Öğlen bir geliyor benim x sebebiyle gitmem gerek çalışmak istemiyorum teşekkürler. Bu sadece maaş ile alakalı bir durumda değil inanın. İnsanları zorlayan bir işletme de değilim ben.

2-) İşçi maliyetleri şu bu derken işverenler şirketler holdingler taşeronlar edebiyat yapıyor. Ancak kendi alackalrı parayı kapınca da arabe telefon restoran içki tatil ve seyahat harcamalarını da en lüks en pahalı yerden yapıp sosyal medyada gösteri şyapıyorlar.
Bu lafınızı büyük şirketlere söylediğinizi varsayıyorum ama yine de cevap vermek istedim. Yılbaşından itibaren (hatta aralık ayını da buna dahil edebiliriz) işler son derece durgun. Kazanamayacak duruma gelindi neredeyse. Ben deli gibi kredi ve kart faizi ödedim bu aylarda. Çok şükür biraz işler açılmaya başladı da ödemeleri yapabiliyoruz. Peki ben bunu neden anlattım?
Bu 4 aylık süreç içerisinde ben herhangi bir kesinti yapmadan kendimi riske atarak kredi ile işletmemi döndürdüm ve çalışan ücretlerini yatırdım. Şimdi size sorum şu, ben bu riski alırken çalışan herhangi bir ceremesini çekmezken para kazandığımda bir tatile gitmek, bir restoranta gitmek hakkım değil mi? Kaybederken benim sorunum kazanırken herkesin payı şeklinde mi işlemeli bu düzen?

Not: Ki bunun yanı sıra maliyetler gerçekten yüksek. Bugün sadece yemek masrafı için bir çalışan ücreti gidiyor. Ev kiraları uçmuşken dükkan kiralarının da yerinde saydığını düşünmüyorsunuzdur sanırım. Bir işletmenin harcaması sadece sizin elinize geçen olsaydı emin olun tüm işletme sahipleri zengin olurdu.

Yaşadığınız durumdan ötürü gerçekten üzgünüm. Mutlaka asgari ücret altında maaş veren, sigorta yatırmayan, çalışanı çıkmasın diye içeride parasını tutan, fazla mesai yaptırıp ödeme yapmayan ve tazminat vermemek için elinden geleni yapan patronlar var. Ama sizin genelleme yapmanız ile onların insanlar çalışmak istemiyor yoksa iş çok demesi arasında hiçbir fark yok.

Normal şartlarda bu tarz içeriklere katılmam. Ama *tüm* işletme sahiplerinin öcü olarak görülmesi beni artık kötü hissettirmeye başladı.