dumi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@Baris13; seni ekliyorum profesör.

Öncelikle 1 kalası 3 parçaya bölersen 4 parça çıkar. 3 kesikmiş 3 bölmekmiş hepsi aynı mantık sen 1 kalası 3 e böleceksin.
-----/-----/----/-----
1 2 3 4 parça.

Diyorsunuz ki 1 parçayı istediğim şekilde keserim, buyur kes. Nasıl keseceksin? Nasıl kesmeyi düşünüyorsun?
Sen 3 metrelik kalası her zaman 3 e bölsen istersen ilk böldüğün 10 olsun diğeri istersen 25 vs... çıkacağı her parça 75 cm eşit olacaktır.
Tekrar ediyorum 3 metrelik 1 kalası 4 parçaya böldüğün zaman her zaman 75 cm olarak çıkacaktır. Mantık biraz.
Aşağıya şemayı bırakıyorum.

----/-----/-----/----- 4 parça dedik mi, dedik.
8 10 28,5 28,5

1. parçayı kestim atıyorum 8 cm
2. parçayı kestim atıyorum 10 cm
3. parçayı kestim atıyorum 28,5 cm
4. parçayı kestim atıyorum 28,5 cm
Naptın toplam: 75 cm

Zeka sorusu arkadaşlar. Yani neymiş ucu açık birden fazla cevabı olan sosyal medya sorusu değilmiş.

Sonuç olarak:
3 metrelik bir kalası 3 e böldüğün zaman 3 parça çıkar diyenler var ama aslında 4 çıkar nedir bu zeka sorusu
Ben bir parçayı istediğim gibi keserim diyenler var aslında öyle bir şey mümkün değil çünkü 3 metrelik bir kalas kesiyor ve bu 4 parça çıkıyor istediğin kadar farklı kes hep o 4 parça toplamı 75 cm verecek bu da zeka sorusunun mantığı.

Siz sosyal medyada ucu açık sorulara bakmaya devam edin.
%100 yanlış bilgi

Şahsın söylediklerini dikkate almayın, kaale alınacak bilgi değil.

Yukarıda anlattığınız işlem 4'e bölmektir. Egoist egoist konuşmuşsunuz bir de. İnsanları etiketleyerek, sesinizin fazla çıktığında doğru kabul edileceğinizi düşünüyorsanız bunu burada geçerli kılamazsınız.

Matematik işleminde doğru tektir. Doğruyu değiştirmeye çalışmak ancak cahillerin işidir.

3'e bölmek ile 3 yerinden bölmek farklı terimlerdir.

3'e bölmek demek ondalık sistem 1/3 - 2/3 - 3/3 olarak kabul edilir. 3'e bölünmüş olunur.

3 Ayrı yerden bölmek, 3 farklı kesit demektir bu da 4 parçaya erişim anlamına gelir. 1/4 - 2/4 - 3/4 - 4/4

Siz önce Türkçe'nizi geliştirin. Sonra matematik ile ilgili bizlere laf atarsınız.

Okuduğunuzu anlamadıktan sonra ne anlatsak boş.