dumi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@Baris13; seni ekliyorum profesör.

Öncelikle 1 kalası 3 parçaya bölersen 4 parça çıkar. 3 kesikmiş 3 bölmekmiş hepsi aynı mantık sen 1 kalası 3 e böleceksin.
-----/-----/----/-----
1 2 3 4 parça.

Diyorsunuz ki 1 parçayı istediğim şekilde keserim, buyur kes. Nasıl keseceksin? Nasıl kesmeyi düşünüyorsun?
Sen 3 metrelik kalası her zaman 3 e bölsen istersen ilk böldüğün 10 olsun diğeri istersen 25 vs... çıkacağı her parça 75 cm eşit olacaktır.
Tekrar ediyorum 3 metrelik 1 kalası 4 parçaya böldüğün zaman her zaman 75 cm olarak çıkacaktır. Mantık biraz.
Aşağıya şemayı bırakıyorum.

----/-----/-----/----- 4 parça dedik mi, dedik.
8 10 28,5 28,5

1. parçayı kestim atıyorum 8 cm
2. parçayı kestim atıyorum 10 cm
3. parçayı kestim atıyorum 28,5 cm
4. parçayı kestim atıyorum 28,5 cm
Naptın toplam: 75 cm

Zeka sorusu arkadaşlar. Yani neymiş ucu açık birden fazla cevabı olan sosyal medya sorusu değilmiş.

Sonuç olarak:
3 metrelik bir kalası 3 e böldüğün zaman 3 parça çıkar diyenler var ama aslında 4 çıkar nedir bu zeka sorusu
Ben bir parçayı istediğim gibi keserim diyenler var aslında öyle bir şey mümkün değil çünkü 3 metrelik bir kalas kesiyor ve bu 4 parça çıkıyor istediğin kadar farklı kes hep o 4 parça toplamı 75 cm verecek bu da zeka sorusunun mantığı.

Siz sosyal medyada ucu açık sorulara bakmaya devam edin.
Söylediğin tamamen yanlış.
Sorduğun soru "3 metrelik kalası 3 e bölersek kaç parçadan kaç cm çıkar?" ben de soruna sorunla cevap vereyim "3'ü 3'e bölersen kaç çıkar?"
3 yerinden kesmekle 3'e bölmek aynı şey değil arada kocaman fark var. Senin sorun 3'e bölmek.
Bir de üzerine dalga geçmişsin ve şu cümleyi yazmışsın "Öncelikle 1 kalası 3 parçaya bölersen 4 parça çıkar. 3 kesikmiş 3 bölmekmiş hepsi aynı mantık sen 1 kalası 3 e böleceksin."
Hem okuduğunu anlamada hem de matematiğinde problem var. Geçmiş olsun.