Hocam sen niye anlamak istemiyorsun, verdiğin örnekte attığın çiziklerin yeri parçaların uzunluğunu belirler diyorum. Yok çizikler eşit aralıklı diyorsan o zaman cevap 75cm olur. Eşit değilse bunun net bir cevabı olamaz. Eline al bir kağıt kalem, arkadaşın da alsın ve dediğimi yapın, bakın bakalım parçalarınız aynı uzunlukta olacak mı? Ama eşit parçalar olacak dersen ikinizde de aynı sonuç çıkar.
Soru yanlış sorulmuş,
3 yerinden kesilmek farklı,
3'e bölmek farklı: 3'e bölmek kesiklerden sonra oluşan oluşum. 3 adet parça demek
soru? 3 metreyi 3 yerinden eşit kesersek kaç cm'lik parçalar çıkar?
yada
3 metreyi 4 eşit parçaya bölersek kaç cm olur?
Bu matematik sorusu değil türkçe sorusu. Öncelikle soruda yazım ve mantık hatası var.
zeka böyle bir şey değil

Ucu açık birden fazla cevabı olan sorularla sosyal medyada insanları yorum attırmaya teşvik eden sorular bunlar
@Baris13; seni ekliyorum profesör.
Öncelikle 1 kalası 3 parçaya bölersen 4 parça çıkar. 3 kesikmiş 3 bölmekmiş hepsi aynı mantık sen 1 kalası 3 e böleceksin.
-----/-----/----/-----
1 2 3 4 parça.
Diyorsunuz ki 1 parçayı istediğim şekilde keserim, buyur kes. Nasıl keseceksin? Nasıl kesmeyi düşünüyorsun?
Sen 3 metrelik kalası her zaman 3 e bölsen istersen ilk böldüğün 10 olsun diğeri istersen 25 vs... çıkacağı her parça 75 cm eşit olacaktır.
Tekrar ediyorum 3 metrelik 1 kalası 4 parçaya böldüğün zaman her zaman 75 cm olarak çıkacaktır. Mantık biraz.
Aşağıya şemayı bırakıyorum.
----/-----/-----/----- 4 parça dedik mi, dedik.
8 10 28,5 28,5
1. parçayı kestim atıyorum 8 cm
2. parçayı kestim atıyorum 10 cm
3. parçayı kestim atıyorum 28,5 cm
4. parçayı kestim atıyorum 28,5 cm
Naptın toplam: 75 cm
Zeka sorusu arkadaşlar. Yani neymiş ucu açık birden fazla cevabı olan sosyal medya sorusu değilmiş.
Sonuç olarak:
3 metrelik bir kalası 3 e böldüğün zaman 3 parça çıkar diyenler var ama aslında 4 çıkar nedir bu zeka sorusu
Ben bir parçayı istediğim gibi keserim diyenler var aslında öyle bir şey mümkün değil çünkü 3 metrelik bir kalas kesiyor ve bu 4 parça çıkıyor istediğin kadar farklı kes hep o 4 parça toplamı 75 cm verecek bu da zeka sorusunun mantığı.
Siz sosyal medyada ucu açık sorulara bakmaya devam edin.