HalitBey adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bugün bayiye gittim hiç bir şekilde kimse kullanamaz dedi 1. Derecedeki kişiler tek kullanır diyor
Sizin attığınız linki gösterdim kaynak olarak doğrudur güncellenmemiş olabilir dedi ama biz düzenli araç verdiğimiz için bize vergi dairesinden yazı otomatik geliyor diyor
Bayi müdürü dedi ben aracı veririm sana ama kullanamasın diyor yakalansan sucu var dedi
Elimdeki rapor %99 hocam
Sorsaydınız neye dayanarak bunu söylemişler Ben 17 senedir bu işin içindeyim. Kullanamayacağını gösteren bir kanun yok. Birkaç kaynak daha ekleyeyim.

Burada şöyle iki ibare mevcut.

ç) Özel tertibatı olmayıp, engellilik derecesi % 90 ve üzeri olan malul ve engelliler tarafından Özel Tüketim Vergisinden muaf olarak bizzat ithal edilen araçların tescil belgelerine ve bilgisayar kayıtlarına, "Araç sahibi engelli kişinin eşi, kanuni mümessili ile üçüncü dereceye kadar kan ve sıhri hısımlarından bir sürücü veya noterce düzenlenmiş iş akdine bağlı olarak istihdam edilen bir sürücü tarafından kullanılması zorunlu olup, beş yıl içerisinde Özel Tüketim Vergisi ödenmeden devri, satışı, hibesi, intifasının mülkiyeti muhafaza kaydıyla veya sair şekillerde akden devri, tasarruf hakkının vekâletname ile devredilmesi, kiralanması, ödünç verilmesi yasaktır." şeklinde şerh konulur.

e) Özel tertibatı olmayıp, engellilik derecesi % 90 ve üzeri olan engelliler tarafından Özel Tüketim Vergisinden muaf olarak yurt içinden satın alınıp ilk iktisabı yapılan araçların tescil belgelerine “İlk iktisap tarihinden itibaren beş yıl geçmedikçe Özel Tüketim Vergisi ödenmeden devri, satışı, hibesi, intifasının mülkiyeti muhafaza kaydıyla veya sair şekillerde akden devri, tasarruf hakkının vekâletname ile devredilmesi yasaktır." şeklinde şerh konulur.

Yurt dışından ithal edilen araçlarda sürücü şartı vardır. Yurt içinden ÖTV muafiyetli alınan araçlarda tek şerh, 5 sene içinde satış ya da devri olmaması.

Ayrıca güncel değildir dedikleri sayfanın altında şöyle bir ibare var T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı © 2024 Tüm Hakları Saklıdır.