Merhaba, evet mümkündür üstelik bunu tamamen ücretsiz şekilde yapabilirsiniz. Dijital ayak izimi Google index sayfasından silebilmek için bu adımları uygulamıştım;
  • Google içerik kaldırma aracına giriş sağlayın,
  • İçeriği neden kaldırmak istediğinizi ilgili seçeneklerden en doğru olacak şekilde seçin,
  • İkamet edilen ülke bilgisini de seçtikten sonra "Sonraki" butonuna tıklayın,
  • Karşınıza çıkan ekrandan içerikte ne bulunduğunu ve/veya en yakın seçeneği seçin ve sonraki bölümüne tıklayın,
  • Karşınıza gelecek olan ekrandan kişisel bilgilerinizi tamamlayın ve açıklama alanlarında sorununuzu detaylıca açıklayın. Bu alana sadece içeriğin kaldırılmasını talep ettiğinizi de belirtebilirsiniz ki ben tüm içeriklerimi kişisel nedenlerden dolayı kaldırmak istiyorum gerekçesi ile kaldırttım,
  • Arama terimleri, URL bölümü alanına ilgili sitenin linkini yapıştırın ve hangi aramalarda çıktığını yazın,
İlgili adımları tamamladıktan sonra 1 ila 2 hafta içerisinde kaldırılma işlemi ile ilgili mail geri dönüşü alacaksınız. Mail geri dönüşü içerisinde onaylandığına veya onaylanmadığına dair bilgilendirme metinleri göreceksiniz. Söz konusu araç kimi zaman yüksek otorite sahibi sitelerde işe yarayamayabiliyor. Örneğin, onca içerik kaldırttım ancak Twitter tarafından listelenen bir linki index alanından kaldırtamadım. Bu durumda yasal süreç ile ilgilenmesi için bir avukat ile görüşmeniz en doğrusu olacaktır.