malesef komşuluk ilişkilerinde alttan alınca daha fazla sorun çıkıyor ve insanlar şımarıyor. birgün ses oldu ve komşu yan duvara vurdu. ben de - eğer böyle ufak şekyler için birbirimizin duvarına vuracaksak her gün duvara vururuz,bir daha duvarıma vurma dedim. o gün bu gündür duvarıma vurulmuyor. çünkü anlıyor ki kendi evinde de ses çıkıyor. şikayet etmeyince insanlar kendini masum zannediyor.
sorunumuz birlikte yaşamayı bilmeyenlerin apartmanda yaşaması. birlikte yaşamayı bilmiyorsan,tahammülün yoksa apartmanda yaşamayacaksın. kimse kimsenin kaprisini çekmek zorunda değil.
mesela kayınpederim çok edepli bir insan,o yüzden altında oturan çirkef biri,alttan aldığı için alt katta oturan çirkefleşmiş. saçma sapan şeylerden kapısına dayanıyor.bir örnek vereyim
evde kimse yok ve ses de yok
kapıya dayanmış sessiz olun diye,gir bak evde kimse yok demiş
gerizekalı başka yerden gelen sesi onlardan bilip kapıya dayanmış,sürekli böyleymiş.
ama hata kayınpederimde
kibar oldukça edepsizler şımarır.