DogukanX adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam iki taraflı düşünüldüğü zaman da karşı tarafın haklılık payı biraz daha fazla görünüyor. Tutmuyor yada inanmıyor olabilir, eğer odalarınız yakın ve karşı tarafın uykusu hafif ise doğal olarak bu onu gece uykusundan uyandırır. Böyle durumlarda evet anlayış göstermek karşı tarafa kalmış bir şey, ama aynı şekil göstermemekte karşı tarafa kalmış bir şey. Burada saygı göstermekten ziyade insanın ibadeti kendine olduğu için, etrafını etkilemeden ibadetini yerine getirmelidir bu yüzden saygı gösterilecek büyük bir durum olduğunu görmüyorum. Kaldı ki orucun bu yemek kısmına insanlar yıllardır çok büyük pay biçiyor, sahurda gürültüler, yiyecek ile ilgili oruç bozulmaları, aç kalmamak için yenilmesi gereken besinler vs. orucun artık anlam ve öneminin de yavaş yavaş buna döndüğünü gözlemliyorum. O yüzden ibadetinizi gerçekleştirirken bunun yiyecek tarafında kalan kısmı olan sahur da ses yapıp insanlar uykusundan uyanıyorsa ve insanlar bunun için tepki gösteriyorsa burada çokta saygı duyulacak bir şey olmuyor.
Kardeşim belki ben gece işten geliyorum ve o an başka birşey düşürdüm ? Bunu gruba bu şekilde yazmak saygısızlıktır açık ve net. Belli ki garezi var. Oldu birde kendi evimde tabak düştü diye saygı duyup ses çıkarmayacağım. kimse kimseyi kandırmasın.