komşunuz abartmış. Farkında olmadan , tabak kırmadan fazlasını yapmadıysanız gürültü olarak eğer, komşunuzun tavrında kasıt olduğu da aşikar bence ancak apartman yaşamında böyle şeyler oluyor maalesef. Özellikle de kalabalık apartmanlarda 1-2 tane bu tiplerden çıkıyor işte ama her ne kadar insan olarak, bir komşu olarak karşı taraftan biraz tolerans beklemek hakkınız olsa da maalesef tolerans göstermek gibi bir zorunluluğu da yok. Ha yok derken göstermese ne olacak? Polis mi çağıracak apartmandan mı attıracak? Bir yaptırımı da yok aslında ama kendi siniri bozulduğu sürece bu şekilde sinir bozmaya devam edebilir. Dolayısıyla zıtlaşmak yerine lafın size söylendiğinden eminseniz, kibarca yanıt verir ve özür dilerseniz olayın olası tekrarında laf söylemeye yüzü olmaz diye umuyorum. Zaten kendisine bir şey dememişsiniz burada paylaşmışsınız ama "tutmuyorsun bari saygı göster" işine girerseniz, oradan çıkması çok zor çünkü olayın ibadetinizle alakası olmayabilir bile.. Öyle ise dahi bunu ispat etmeniz güç..
Annemin apartmanında bir hanımefendi var mesela, alt katında oturan yeni doğan bebekleri olan çifte hayatı adeta zindan etti. Bebeğin annesi diyor ki, haklısınız ama ne yapayım ağlatmamak için elimden geleni yapıyorum ama çocuk bu işte, bebek.. ağlıyor, kafasına yastık mı basayım ne yapayım?!! Komşu diyor ki; bana mı doğurdunuz, ne yaparsanız yapın sabah işe gideceğim, sabaha kadar sizin bebeğinizi dinlemek zorunda değilim.
Ben mesela böyle bir şeyi asla yapmam. Değil böyle bir şey yapmak, gece zili çalıp bebeği elime tutuştursa al da sustur diye, ona bile sesimi çıkarmam karşı taraf zaten zor durumdayken.. ama şikayet eden de teknik olarak haklı. İçimizden anlayış beklentisine girmemiz doğal ama bunu talep etmek gibi bir hakkımız yok maalesef.