Merhabalar, büyük bir heyecanla bir sürü hosting malzemesi topladım (sunucu, barındırma yazılım falan)
ama sonrasında fark ettim ki (ki sadece bir düşünce) hostingler pek para kazanmıyor sanki ha?
Bu kanıya şöyle vardım:
Bir hostinge kayıt oldum, 5 aylık falan bi hosting sipariş verdim ve sipariş numarası 0012 dedi.
Ayrıca r10 da bir arkadaş yıllık 50.000₺ kazandığını belirtmiş.
Script işine girenler ise 100.000₺ reklamın 500.000₺ olarak geri döndüğünü söylüyor.
Şimdi çok kararsız kaldım 600K borç alıp çok kaliteli bir e-ticaret scripti mi yaptırmalıyım yoksa hosting mi açmalıyım?
Bu konuda yardımcı olacak herkese çok teşekkür ederim.
Yapılır ben de sermaye yok yazılım e-ticaret sistemi hepsi var hem de kendim sıfırdan yaptım, bazıları bedava site dağıttığı için bazıları sürümden kazandığı bazıları ordan burdan aldıklarını ortaya koyduğu için onlarca e-ticaret sistemini indirip baktım herşeyi çalışsa bile bildiğimden şaşmam kendi yaptığıma devam ederim deyip rahatladım, önemli olan devamlılık ve güzel bir anlaşma sermaye ve bilgi.
Şimdi sana göre benim yaptığım da başkasının yaptığı gibi olacak o zaman bedava olanları kursan daha iyi ama işin içinde ilgilenmek varsa o parayı vermek yerine ortak kazanç düşünebilirsin mesela 50-100k yazılıma atarsın madem kazandıracak ödeme yöntemini senin hesaba bağlar sen kardan ona verirsin.
Muhtemelen webmaster sermayeyi de bulacağından her türlü kendi yoluna bakmak isteyecektir işin ilginç yanı