Merhaba. Aslında sadece adsense değil bir dil geliştirme ve göç hikayesi de diyebiliriz buna.

Türkiye'deki ekonomik zorluklar, liyakatsizlikler, mobingler vs. vs. nedeniyle hedeflerimi tamamen değiştirmiş ve artık yurtdışında çalışma hedefini birinci hedefim haline getirmiş bulunuyorum. Göç konusunda en kolay ve en hızlı gidebileceğim ülke ise Almanya. Bunun için orada bir iş sözleşmesi yapmam yeterli. Gerekli bağlantılarımda mevcut fakat ben Almanca konusunda kendimi B1 seviyesine kadar ilerletip gitme düşüncesindeyim. Bunun için kendimi Almanca kampına sokuyorum diyebilirim.

Bildiğiniz üzere bir dil öğrenirken yazarak pratik yapmak da çok faydalı oluyor. Fakat benim defter tutma alışkanlığım pek yok. Bu nedenle world üzerinden notlar tutarken aklıma bir blog açma fikri geldi.

Bu site sayesinde;
  • Öğrendiğim konuları site üzerine ders olarak ekleyip pratik yapmış olacağım,
  • Almanya göç ve yaşam konularında yazılar girip buralardan hit alacağım,
  • Site hitlendikten sonra adsense ile gelir elde etmeye başlayacağım,
  • Dil kursları gibi yerlerden sponsorluklar alacağım,
  • Sosyal medyadan da düzenli paylaşımlar sonrası reklam alacağım,
  • Sosyal medya ve site sayesinde bölgedeki iş bağlantılarımı artıracağım.
Bunlar bu site sayesinde elde etmek istediklerim. Tabi ne kadarını gerçekleştirebilirim bilmiyorum.

Site ile ilgili şimdiye kadar yaptıklarım ise şunlar;
  • Keyword bir domain aldım ve mevcut hostingim (Güzel Hosting) üzerine WP kurdum.
  • Katen adlı bir blog temasını kurdum.
  • Yapay zeka ile çeviri ve kelime örnekleri sayfası oluşturdum.
  • Almanya Göç Rehberi, Almanya Yaşam Rehberi ve Almanca Dersleri kategorileri oluşturdum.
  • 8 adet blog yazısı yazdım.
  • SEO eklentisi ayarlarını yaptım.
  • Google search ve analytics kurulumlarını yaptım.
  • Sosyal medya hesaplarını açtım.
İlerleyen süreçte düzenli olarak gelişmeleri yazıyor olacağım. İyi forumlar.

14.03.2024
• İlk Almanca dersi yüklendi
• İlk gösterimler gelmeye başladı.