Tether ile Dolar kıyaslaması yapamazsınız, özellikle işlem saatleri hatta günleri dışında, bir Pazar gününün Tether kuruna bakıp Dolar şöyle böyle demeye gerek yok. Bu yoruma ben zaten dolar demedim, usdt dedim diyebilirsiniz ama bu durumu yanlış anlayanlar olabilir. Yıllardır dolar 50 lira olacak, 60 lira olacak diyen biri olarak sürekli bu konulara girilmesini ve özellikle pazar gününün arz / talep ile belirlenen kripto kuru ile yorum yapılmasını doğru bulmuyorum. Evet TL çöp seviyesinde, sürekli karşılıksız para basılıyor ve Kamu giderleri bu şekilde yapılabiliyor yoksa ülke tamamen batık durumda doğrudur, piyasaya çok fazla TL salınması ve dışarıdan ülkeye Dolar girişinden çok daha fazla çıkışının olması, Dolar'a ülke içinde oluşan aşırı talep elbette kurları sıçratacak, hatta dolar yükseliyor değil, TL değer kaybediyor tanımını oturtabilirsek aslında Dolar'ın değer kazanmadığı, TL'nin diğer tüm para birimleri karşısında sürekli değer kaybettiği gerçeğini de oturtmuş oluruz fakat dediğim gibi işlem saatleri dışında tether kuruna bakarak değil.