Bir ailenin tek çoçuğuyum. Bu zamana kadar para konusunda hiç sıkıntı çekmedim. 22 yaşındayım ve bir zaman sonra aileden para istemek insanı utandırıyor.

Üniversite üçüncü sınıfa gidiyorum.Hedeflerim ve amaçlarım var .Sosyal hizmet okuyorum. Aynı zamanda kpss den hazırlanıyorum. Ve bu dönemde tez yazmaya başlayacağız. Hem okul hem tez ve kpss hepsi bir arada gitmiyor. Eh bide tabi arkadaşlarla gezmeyi sayarsak işin içinden çıkılmıyor.

Üniversitenin bitmesine bir yıl var ama çok boş geçirdiğimin farkındayım. Kpps çalışmak yerine gezmek istiyorum. En azından bu dönem. Çünkü bu yıllarım bir daha geri gelmeyecek.

Geçen ilk defa arkadaşlarımla kocaeliye gezmeye gittim ve farklı bir deneyim yaşadım.( Başka bir şehre gitmek bile baskıcı, mükemmeleyitçi ve korumacı bir aileniz varsa çok zor) Bu tadı aldıktan sonra artik duramam gibi geliyor. Ne de olsa para babamdan çıkıyor. Ama en azından kendi harçlığımı çıkarmak adına hazır makale satışı gerçekleştirmek istiyorum.

En çok hangi konular rağbet görüyor bilmiyorum. Bana bu konuda yardımci olursanız sevinirim.

Bunun yanında üniyi bitirmeden ingilizce de öğrenmek ve yûksek lisans yapmak istiyorum. Sosyal hizmet okudğum için aile danışmanlığı eğitimi alıp klinik de açıp aile danışmanlıgı yapabilirim. Üni bitmeden bu sertifikayı ve eğitimi de almak istiyorum.

Yazmayî daima seven biri olduğum için yazarlık alanında da ilerleyerek kendime bir şeyler katmayı hedefliyorum ve senaryo yazarlığı da yapmak istiyorum.

Tüm bunları yapabilmem mümkün mü sizce?

Bu yıllar bir daha geri gelmeyeceği için şehirleri de gezmek istiyorum.Ancak ailem sürekli kpss çalışmam gerektiğini söylüyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Yani hepsink yapabilmem mümkün değil gibi.

Fikirlerinize ihtiyacım var.