Geçemlere bi iş aldım iban to kripto. Müşteri ile anlaştık bana dediğine göre websitede satış yapıyor gelen paralar odan bana gelicekti bende kripto hesaba akataracaktım. Kabul ettim bi süre çalıştık. Bi süre sonra bi kişi banakadan uşlaşarak iade istedi. Wp verdim konuştuk adam dolandırıcılık yapıyormuş. O adamın parssını kendi cebimden iade edip. Çalıştığım adamada artık paraları karşılıyamayacığımı dolandırı olduğu için çalışmayacağımı söyleyip çalışmayı kestim. Fakat bir kişi eft ile 1 tl gönderip evraklar savcılığa verildi gibi bi aöıklama yazmış.
Sorum şu ki bu durumda bende suçlu durumuna duşermiyi. Adam bana web siteden satış yaptığını sölemişti ve bu konuşmanın ss mevcut. Ve Adamın dolandırdığı kişilerle benim 1gram alakam yok. Sadce ibanıma para geli. Bu durumdan en az zararla nasıl çıkarım ?
Bu durumu anlatan bir şikayet dilekçesi yazın ve savcılığa şimdiden siz başvurun konunun araştırılması için.
Eğer karşı taraftan bir dava açılır, şikayet söz konusu olursa kendinizi mahkeme de anlatamazsınız. Neden başvuru yapmadınız diye sorarlar ve CEZA Almama şansınız yok. Çünkü kripto ile ödeme yapıyorsunuz, ortada ne isim var nede başka bir şey. Vakit kaybetmeden ödeme yaptığınız kripto hesaplarını da ekleyerek başvuruda bulunun ve soruşturma numarasını bir yere not edin.