enflasyonun sebebi sadece birşeye bağlı değil, birden çok şeyin sonucudur. esnaflar enflasyonun sebebi değil sonucudur. bir kere küresel olarak ekonomik daralma var, bundan haberi olmayanı ciddiye alıp muhatap olmayın. amerika da bugün 200 dolara sepet dolduruyor olabilirsiniz acaba bundan 5 yıl önce de durum aynı mıydı? bunun cevabını verdikten sonra konuşsun, bu bir.
ikincisi devletin faiz karşıtı politikası enflasyonun sebebi oldu. üçüncüsü üretim yok. şu yok bu yok. bunlar geçmiş gündemler.
briton mehmet bu iş için en uygun adamdır, uluslararası piyasa da tanınmış ve saygınlığı olan bir finansçıdır. akp li değilim fakat diğer partilerde bu çapta olan bir adam yok. onu maliye bakanı olduğundan beri tanırım ve bakan olmadan aylar önce ismini kimse hatırlamazken cb onunla birgörüşme yaptığında kesin hazine ve mb olacak dedim ve oldu. çünkü kendisini ispatlamiş biridir ki, maliye bakanlığı görevi yaptığı zamnalar ben maliye öğrencisiyhdim fakültede ki en solcu hocalar bile onun yönetiminden memnundu. bunlar sosyal devlet ilkesinin gerekleridir vs. birşeyler diyordu.
şuan da da uyguladığı politikalar enflasyona karşı tutarlı bir maliye politikası ile gidiyor. başaracağına inanıyorum. ülkemizde ki muhalefet fanatik olduğundan işin ekonomi tarafından hiçbir zaman bakmaz ama bankaların tutumlarından piyasayı rahat okursunuz. yeni uyandım ve bu kadar sığ bir yorum yaptım umarım birşeyler ifade etmiştir.