Hayatta hiç kimsenin seni üzmesine senin moralini bozmasına izin vermeyeceksin, kafana hiç birşeyi takmayacaksın. Hayatta herşeyin bir çaresi vardır ölümün ve tedavisi olmayan hastalıkların dışında bunu bileceksin ve buna göre hareket edeceksin. Mülakata girdin geçemedin mi bir daha gireceksin sonuna kadar gireceksin bırak onlar senden usansın, sen sürekli şansını deneyeceksin, tabi ki gayrette edeceksin, öğleye kadar yatmayacaksın, hayatını bilgisayar başında geçirmeye alıştırırsan hayatın boyunca bir baltaya sap olamazsın. Bilgisayar başında yapabileceğin ve para kazabileceğin sağlam bir yeteneğin yoksa yazılımcı değilsen, tasarımcı değilsen vs. boş yere internet üzerinden para kazanırım diye kendini kandırılıp hayal alemine dalma, şuanda bütün gençlerin yaptığı en büyük hata budur. Bak 2022-2024 orası seçimlerinde etkisiyle binlerce kamuya alım yapıldı hepsine başvuracaksın, ben yapamam ben edemem demeyeceksin. Ne iş olursa yapacaksın gerekirse, önce hayat tecrübesi kazan sonra daha iyi bir iş bulabilirsin. Kendinle inatlaşacaksın senin yapamadığını yapanlar uzaydan gelmedi onlarda senin, benim gibi insanlar, çalışsamda yapamam diye birşey yok. Hayatından 5-6 ayı ders çalışmaya veya mülakatlara çalışmaya ayırırsan geri kalan ömründe rahat edersin.
Ayrıca torpil var, adam kayırma var diye kendini kandırmayacaksın herkesin dayısı yok benim dayım yok, ben 6 yıl atanamadığımda da torpille atananlar olmadı mı oldu ama ben vazgeçtim mi hayır? İstesem torpille bende işe girebilirdim ama etik değil, yarın olur iktidar değişir beni kapının önüne koyarlar hiç gerek yok. Ben kendim başardım sende yapabilirsin, kimseye minnet etmeyeceksin kendinden başka.
Hadi benden bu kadar.