mantık hatası derken bazı kişiler önce küçük balıkları yutun sonra büyük balıkları hedefleyin diyor da ondan sormak istedim. Yani zor olan anahtar kelimeler için de kategoriler oluşturup önce bu kategori ile ilgili düşük rekabet ve uzun kuyruklu alt anahtar kelimeleri hedefleyerek işe başlamak daha doğru değil mi?
Bana kalırsa değil. Şöyle düşünüyorum, mesela benim hedeflediğim ve hit getireceğine en çok inandığım bir kelime var, kelime "Yeşil çay", aşırı zor bir kelime. Bu kelime için çok uzun zaman harcamam gerekiyor. Ben bu süreç içerisinde kenardan bu kelimenin alt kategorileriyle ilgili çalışma yapabilirim. Ancak neticede hedefim Yeşil Çay keywordü. O halde kenardan alt kategoriler için çalışırken, aynı tempoda, hatta daha yüksek tempoda zor olan, ana keywordüme fokuslanırım ki diğerleri ana keywordümü destekler nitelikte olsun. O yüzden önce alt keywordler, sonra ana keyworddense, ana keywordü desteklemesi amacıyla alt keywordlere yönelmek bana kalırsa daha mantıklı. Tabii bu kişiden kişiye değişir. Herkesin fikri başka, ben böyle düşünüyorum.