denizdtd adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam şöyle söyleyeyim, yaklaşık 25 yıldır creative işler yapmaktayım (video kurgu, grafik ve web tasarım gibi) hatta şimdi de bu işlerin eğitmenliğini yapmaktayım özel bir kurs merkezinde. Yaklaşık 1 yıl önce bende benzer bir şey düşünmüş ve araştırmıştım. Sonrasında etsy ile tanıştım ve hem dijital ürün satıyorum hemde baskılı tshirt tasarlıyorum (amerikada birlikte calıştıgım bir tedarikçim de var) Gayet iyi kazanıyorum ve gün geçtikçe kazancım da artıyor. Bir nevi artık pasif kazanç gibi oldu bana da. En güzel tarafı da şu oluyor, sabah uyanıyorsunuz 40 ürün satılmış, ve dolar bazında kazandığınız için inanın bu gayet iyi bir kazanç oluyor. Hatta son dönemde grafik tasarımda yetenekli 2 öğrencimi de bu işe soktum ve onlarda şu anda çok iyi kazanıyorlar. Eğer emek verirseniz etsy gibi platformlar size iyi kazandırır. Özellikle dijital ürün tasarlayıp satmak en iyisidir. Ben şimdi amazon da da aynı işi yapmaya başlayacağım ve bununla ilgili hazırlıklarımı yapıyorum. Bence bu konuları araştırıp bu işlere girin derim.
teşekkür ederim hocam bu konuyu bu aksam araştırcam. Belki bı kaç sorum olabilir sana müsait oldugunda cevaplarsan çok memnun olurum