Değerli Hocam, aldığınız ürünün gerçekten 65 watt veriyormu ve bu stabil mi çoğu şarj aletinden çıkan akım çok saçma şekilde gelir bu yüzden bu şarj aletleri bataryayı bozuyor. Orjinal şarj aleti kullanmanızı öneririm. Yani sadece İphone kendi ürettiği şarj aletinden bahsetmiyorum. Orjinal markaların sattığı şarj aletlerinden de alabilrisiniz. Ama bu söylediklerime özen göstermenizde fayda var. Binlerce para yatırıp da şarj aletinden feragat etmek saçmalık olur. Bu aynı bilgisayar satın alıp psuyu ucuza kaçmak gibidir.
Aldığım ürün şöyle ki, techno marka megabook t1 modeli olan bilgisayarın typ-c şarj adaptörü. Net durumunu bilmiyorum akıımı stabil veriyor mu ver miyor mu diye açıkçası. Ancak henüz telefonu şarja takmadım bu yüzden ona göre sormak istedim. Normalde bu adaptör ile Xiamio telefonu şarj ediyorum çok hızlı şarj ediyor şuana kadar problemde yaratmadı ama iPhone de nedir, ne değildir bilemediğim için bilgili kişilerin fikrini almak istedim.
Hızlı sarjlar her zaman bataryayı ısıtır genellikle %80 e kadar hızlı doldurur %80 den sonra %100 e kadar da yavaş doldurur bu süreçte o ısıyı soğutmaya çalışır o yüzden yavaş doldurur eğer sağlıklı bir batarya ömrü istiyorsanız %20 ile %80 arası kullanmanızı öneririm + olarak 65w çok daha fazla ısıtır ve buda bataryayı yıpratır bu yüzden 20w kullanmanızı öneririm.
%20-%80 arası dediğiniz olay telefonun bir özelliğini mi açıyoruz yoksa o sayısal değerleri mi takip edeceğiz.
Merhaba , bildiğim kadarıyla 14 Pro Max 29W'a kadar destekliyor.
Bu ürünle birlikte kullanıldığını görmüştüm. Bu adaptörle kullanırsanız bir sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.Apple destekle görüşmeniz en sağlıklısı olabilir.
Açıkçası dediğim gibi 65 watt adaptörüm mevcut ama hiç kullanmadım telefon üzerinde. Kullanım öncesi eğer ki zararlı olacaksa dediğiniz gibi cihaza uygun adaptör alacağım.