Kalemine sağlık. Bende destek olarak genç arkadaşların bunu yanlış okumasını istemiyorum. Çok güzel ifade etmişsiniz sizde. Mesela bir tanıtım yazısı geliyor, öncelikle % 100 kopya, işte 300 kelime ve 300 kelimede 3 tane link çıkılsın istiyor kıramıyoruz yapıyoruz. Elbette bunda google'ın bir sınırı yok. Ama benim fikrim makale 3.500 kelime bile olsa 1 link çıkılmasıdır.
Bunun haricinde yine kural yok ama şu makale tarzının tutacağını hayatta düşünmüyorum. Geliyor yazı harika siteyiz, en iyi biziz, rakibimiz yok bla bla abi bu direeeekkk reklam google bu yazıyı indekse bile almıyor. Anca google gibi getir yapıyoruz. Örnek hep diyoruz mesela yazın yapay zeka nedir içine linkinizi saklayın. Bir de kesinlikle sponsored belirtilmeli bu konuda müşteriyi ikna edemiyoruz.
Şu algıyı da yıkmak isterim arkadaş geliyor tamam siteniz şahane ama ben işte teknoloji sitesinden istiyorum, kadın sitesinden istiyorum haber sitedi olmaz. Arkadaşlar bu da şehir efsanesi. Elbette aynı kategoriye ait sitelerden alın eyvallah. Ama atıyorum benim ahrefs dr 52, aldığım backlink 2 milyon, yaşı 18, spam 0, işte diyor olmaz ben ... sitesinden alacağım, valla siz bu tarz siteleri kaçırdığınız sürece yükselemezsiniz. Zaten başka bakılacak ne var ki. Sonra aldanıp yeni açılmış toplam 300 makale girmiş siteden alıyorsunuz. O da lazım ama bizin 150 bin tane makaleli sitelerimiz yani bizim dediğimiz indeksi yüksek sitelerin yanına koyuyorsunuz ilgileri bile yok
neyse karnım çok aç konu dağıldı ben kaçar, arkadaşım konuyu süper özetlemiş zaten, eline sağlık
keyifle ve zevkle okudum yalnız şunu belirteyim ki? 3.500 kelimede 1 tane çıkılırsa olmaz. Çünkü tek anahtar kelimeye yönelmiyorlar. Örnek veriyorum bu da çok önemli, backlink alırken özellikle haber sitelerinden, çoğunlukla "anahtar kelime" alıyorlar, yüksek değerli manüpüle edilmemiş sitelerde bu işe yarar size %45 ile %65 arası yükselme sağlar. Ama herhangi bir haber sitesinden tanıtım aldığınızda bunu ben

çevremdekilere söylerim hep, anahtar kelime amak yerine biraz daha doğal anchor text almak lazım.
Çıplak URL'de verebilirsiniz? direk url'le linkte hatta tek kelime değil de, bildiğniz ufak bi cümleyi bile tamamen linkleyebilirsiniz, sonra
buradaki yazımızda yada
şuradan aldığımız gibi çoğaltmak lazım. Arama motoru tüm linkleri biliyor algoritmik olarak ama? bunu sizden doğal olmasını istiyor.
Haber sitelerindeki bazı yükselişlerin düşüşü bu yüzden, direk anahtar kelimeye yoğunlaşıyorlar, sitelerin değerleri düşükse, ve manüpüle edilmiş ise pek bi yararı olmuyor. Zaten yararlı olan site sayısı azdır

o yüzden göreceli bir kavram 3500 kelimeye ve 3500 kelimelik bi makale bence olmaz, olmamalı sen okumadığın bir yazıyı sitene giren bir kişiye neden okutasın ki? empati yapmak lazım
çok yazdım kusura bakmayın

herkese kolay gelsin