Çok doğru tespitler, katılıyorum emeğinize sağlık hocam

Bir de şunlar var :

Siteme kendi sitesi gibi baksın, herşeyini takip etsin, herşeyini iyileştirsin, eee? 2000-3000 tl vereceğim. Kardeşim SEO uzmanı arıyorsan, bu adam senin gibi 3-4 siteyle ilgilense zaten 1 aylık iş gücü tükenir zaten. Yani hem SEO da çok iyi olsun, ama asgari ücret kazansın diyorsun kısacası sen... Talepte mantıksızlık var bi defa.

Çok samimi söylüyorum, şuan işi bilen bir junior seo uzmanı 50k dan, senior 100kdan az kazanmamalıdır. İstanbul için böyle, farklı illerde biraz daha düşük olabilir alım gücüne göre. Bunun altına düşen adam zaten başkasına değil kendine çalışır en azından başı ağrımaz. Öyle 2000-3000 liraya sitenizin herşeyi ile ilgileniyorum kendi sitem gibi bakıyorum diyen adam da yalan söyler, zaten o paranın yarısı dış seo kaynaklarına harcanır, geriye kalana da bir insan kaç saat ayırabilir? günlerini ayırıp bir kaç bin tl kazanacaksa taş mı yiyecek o adam?

Hala 5 yıl öncenin TR piyasasına göre SEO işleri yaptırmaya çalışanlar var. Bu ucuzculuk oldugu sürece de, malesef piyasada talebe göre arz satan, yani hayal satanlar bitmez. Birisi az paraya hızlı sonuç arar, diğeri de hayal satar, devran öyle döner gider...