Ben 2017'de Ethereum mining yapıyordum. 6 ekran kartım vardı. 1.5 ay sonra sistemi sattım. Sebepleri de şöyle;

Ekran kartları sürekli çalıştığı için fanları acayip derecede sıcak çalışıyordu. Her bir ekran kartı aşağı yukarı 80 - 90 derece arasında çalışıyordu. Yani oda sıcaklığında tamamen zulüm. Soğutma sisteminin olması şart. Bulunduğu yerde soba çalışıyormuş gibi de ısı yayıyordu.

Ev elektriği olduğu için sürekli şartel atıyordu. Fabrika elektriği gibi yükü kaldıracak elektrik sistemi lazım.

Ekran kartlarımdan birisi 20. Günde bozuldu. Sıfır ekran kartı bu üstelik. Yoğun çalışmaya ve ısıya dayanamadığını sanıyorum.

Hatırlıyorum. O yılda ortalama aylık elektrik faturam 150 - 200TL'yken o ay 950TL gelmişti. 1.5 ayda kazdığım Ethereum'un değeri de 1.750TL'ydi. Tabi o dönem yanlış hatırlamıyorsam Ethereum'un değeri 2.500TL falandı. Yani o dönem için kar bana göre azdı ve bir ton uğraşı vardı.

Sonuç olarak sattım. Tabi bu dönemde yapılırsa ne getirir bilmem. Ama kaba taslak ile evde yapılmasının zorluğu bu.