Herkesin fikri var ama bilgisi yok ne güzel demişler millet tarımda çalışmak istemiyor diye. Bir sor bakalım neden istemiyor? Ömrüm geçti tarlalarda, özellikle son 15 senedir bu ülkede çiftçiyi bitirmek için el birliğiyle çalışıldı. Mazot 50 lira olmuş kardeşim sen neyden bahsediyorsun? Hangi babayiğit o fiyatlarla tarla sürebilir. Kaçak mazotla iş yapmayan, adam gibi vergisini ödeyip kendi halinde çalışan bi adam ne durumda fikriniz bile yok. Bir traktör 2 milyon. Siz ülkedeki traktör yaş ortalamasını biliyor musunuz? Tüik'in raporuna göre 25 yaşında bu ülkedeki traktörler. Yani bu demek oluyor ki 22 senedir insanlar traktörlerini yenileyemiyor. Bilin bakalım 22 sene önce ne gelmişti bu ülkenin başına? 25 yaşındaki traktörle sen ne yapabilirsin Allah aşkına. Çiftçiye para mı kazandırıyor bu devlet. Çiftçinin 25 sene önce gsmh'den aldığı pay ile bugünkünü karşılaştırın bakalım, nasıl aklınız çıkacak. Lafa gelince insanlar tarlada çalışmak istemiyormuş. Böyle bilmeden sırf yaranmak için konuşanları Allah bildiği gibi yapsın.
Arkadaş erik dikin demiş, 12 - 13 sene önce bu ülkede milyonlarca erik ağaçları kesildi. Peki neden kestiler? Siz ömründen 20 sene vererek yetiştirdiğin ağaçları kesmeyi kolay mı sanıyorsunuz ya. 50 yaşında adam masabaşı iş istediği için mi kesiyor sanıyorsunuz çocuğu gibi baktığı 20 yaşındaki ağaçları. Allah ıslah etsin sizi ne diyeyim. Aynısı iki sene önce üzümlerin başına geldi. Yüzbinlerce dönüm üzüm ağacı köklendi çünkü adamlar para kazanamıyor çünkü bırak kâr elde etmeyi yaptığı masrafı çıkaramıyor adam. Merak eden açıklanan resmi üzüm rakamıyla, gerçekte satılan rakamları araştırsın. Çünkü kardeşim bu ülkede çiftçinin adı yok.
Hayvancılığa hiç girmiyorum bile. İthal etle kimler zengin oldu, kimler dışarıdan et ithal etme iznini aldı merak eden araştırsın. Darı buğday kendi çiftçisine verdiği paradan çok daha pahalıya dışarıdan almayı tercih ettiler. Ben bir yerimden uydurmuyorum bunları, inanmayanlar gözünü belli başlı kanallardan ayırsın da ülkede neler oluyor tarafsız gözle baksınlar. Siz daha çok beklersiniz gıdalar ucuzlayacak diye. Gıdalar ucuzlamadığı gibi yediğiniz ürünler o kadar kalitesiz, o kadar berbat hâl alıyor ki farkında değilsiniz. Sütlü çikolatada süt yok, muzlu gofrette muz yok. Sizin yediğiniz tavuk nuggetlarında, ingilizin köpeğine yedirdiği nuggettan daha az tavuk var bilmiyorsunuz bile.
Ben buraya sayfalarca yazarım da okuyan insanlarda vicdan olması gerekir ilk önce.
boşa yazıyoruz yıllardir yazıp yazıp çiziyoruz bişey olduguyu yok bırakın ne halleri varsa görsün herkes