Çökme, donma yok
Stabil olmayan bir arayüz, uygulama yok
Manyak fan sesleri yok
Güvenlik sorunları yok
Fansız modellerde bile ısınma derdi yok
Şarj kablosu olmadan kullanımda performans düşmesi yok
Driver güncellemesi ile patlayan donanımlar yok
Windows pcler gibi 2 - 4 saatte biten bir pil yok (uzun süre, 600 - 700 devir üzeri değilse)
Alüminyum kasa ve UI sayesinde premium bir cihaz kullanım hissi verir.
Daha fazla şey de sayabilirim, daha geçenlerde M1'li Macbook'umu satmamın tek sebebi az kullanıcılı programlara ihtiyaç duymam ve arayüzünün beni yavaşlattığını düşünmem (tamamen şahsi fikrim, manyak gibi kullanırım çünkü bilgisayarı...)
M1 ikinci el cihazlarda nur topu gibi bir bilgisayarınız olur, uzun uzun yıllar kullanırsınız. Mesela M1 macbooklar 2020 çıkışlıdır, 2024'te buna rağmen hala harika render sürelerine ve stabilzasyona sahiptir.
Gel gelelim eksilerine
Bazı niş program ve uygulamaları çalıştıramazsın
Ofis, coding benzeri bir iş yapmıyorsan ihtiyaç dışıdır
Apple ekosistemine sahip değilsen tamamlama ihtiyacı duyabilirsin
Arayüz yabancı gelebilir (alışılıyor ve hatta göze çok daha estetik geliyor)
Yorumlarıma ekleme yapılabilir ama genel kanım fiyat/performans ürünleridir benim gözümde. İnsanlar pahalı gözüyle bakıyor ama tamamen ihtiyaca bağlı yorum yapılmalıdır, ben 2023 eylül aylarında falan almıştım 16k'ya 120 devirde ve gerçekten çok işimi gördü. O performansta benzeri bir windows cihazı hayatta o paraya alamazdım laptop olarak.
Öncelikle teşekkürler hocam adobe yazılımları ve premiere takılmadan is yapsın işimi görüyor özellikle is sırasında iki saniyelik beklemeler bile ayar ediyor beni takılma istemiyorum umarım bu konuda sorun yaşamam