üstadım seçime ve hatta bir ay sonrasına kadar bozdurma. kağıt parada duran para iyi değildir, dözviz bile olsa kaybettirir. altın yada gümüş gibi değerli madenlere yöneliebilrsin. fon faiz hisse uzak dur, zaten bir iki ay en fazla. ortalık bir durulsun...
fiziksel gram altın alabilirsin ama makas farkı olur. şahsen ALTINS1 darphane altın sertifikası alıyorum. hisse senedi alır gibi alınıyor. makas yok, komisyon kurudan kuruma değişmekle beraber onbinde 4 falan düzeyinde. her zaman satabilirsin. para 2 gün sonra hesabına EFT yapılabilecek şekilde yansır. ama satar satmaz anında başka hisseler alabilirsin. T+2 bu demek zaten. şu anda bir tek altın sertifikası 24 lira 83 kuruş (ekran açık önümde). istediğin akadar alırsın. önemli olan yatırımlarda adet arttırmaktır.
altın hem seni döviz olarak korur )ons altın dolarla belirlenir) hem de altın değerlendikçe korur. yani iki taraflı kazanırsın, tamam temkinli konuşalım... "korunursun". evet yüzde 500 kazanamazsın bir senede belki ama korunmuş olursun. bir fırsat çıkana kadar para uyumamış olur.
bu tefas fonları arasında yabancı hisselere endeksli olanlar da var. ama bu ara zaten yabancı endeksler yükseldi ayrıca bunlar uzun vadeli yatırım araçları. o sebeple az biraz mesafeli olmakta fayda var. onları da bankalardan alabilirsin. eğer hisse senedi kesabın yoksa veya açmak istemiyorsan tefas'da altın fonlarına bakabilirsin.
https://www.tefas.gov.tr/FonKarsilastirma.aspx
fon ünvan tipini "altın" seçersen getirilerini falan görebilirsin. alım satım ıkomisyonsuzdur. %1 gibi bir işletme payı var o da fiyata yedirilmiştir. finans piyasalarına hakim değilim diyorsan bırak fon yöneticileri senin için çalışsın.
bol kazançların olsun. göten kafana deste deste dolarlar düşsün