Merhaba arkadaşlar bugün başımdan geçenleri sizlere anlatacağım. Ehliyete yazılacağım, yazılmam için aile hekimliğinden sağlık raporu almalıyım. Bunun için gittim (bugünün bir gün öncesi) ve direkt doktorum benden kan tahlili istedi ancak saatin geçtiğini yarın bir daha gelmem gerektiğini söyledi, ardından kendisi kan tahlili için sisteme giriş yapmıştı. Bende "tamam hocam." diyerek yoluma devam ettim ve bir ertesi gün sonra geri geldim. Tekrardan randevu almam gerektiğini söylediler ve aldım, bu sefer farklı doktor geldi. E-devlet üzerinden sağlık bilgilerimi gireceğim formu doldurdum. Ardından bana test yapmaya başladı. Bilirsiniz, tek gözü kapattığımız ve uzağa geçip o harfi söylememiz gerek.

Tablonun aynısının temsili bir örneği, harfler aynı. Doktor beni biraz geriye çekti, biraz uzaklaştırdı tablodan. Ardından bana en baştan "Z" harfinden başlayarak 7. sıraya gidip soldan 5. harfi söylememi istedi. Bu tablodan devam edersek ki "E" harfini (sola bakan) söyledim ve bana yanlış dedi. Yanlış anlamış olabilirdim, tam olarak ne dediğini anlayamamıştım ama mantık kafamca doğruydu. Bana bir şans daha verdi ve bu sefer direkt aşağıya indikten sonra soldan değil de, direkt soldan söylemeye başladım. Bu seferde 5. sıradan soldan 3. harfi söylememi istedi. Bu tabloya göre ve az önceki mantığımı değiştirerek (belki yanlış anlamışımdır diyerekten) "M" harfi dedim. Bu seferde bana "hayır." dedi. Hadi dedim yine eyvallah, sonrasında o harfin M değil ters E olduğunu söyledi. Bende işi çözmüştüm. Normalde hiç göz testine girmemiştim, çocukken olmuştuk bitmişti. En baştan soldan 1. olan ise W değil, yine ters E harfiymiş. Tamam dedim, bu sefer her şey çıtır. Bir hak daha verdi. Bu sefer de soldan başlayarak 8. sıraya in ve bana soldan 4. harfi söyle dedi. Eyvallah dedim bu sefer tamamdır. Direkt gittim bu sefer "sola bakan E harfi" dedim ve bana yine "yanlış." demedi mi. Gittim ve doktor sırıtarak bana gülmeye başladı. Yahu bilader, Allah yukarda o kadar sinirlendim ki adama laf söylememek için kendimi zor tuttum. Koskoca adamız, gözümüzde bir problem yok. Bana bir de şey diyor "bu testten geçemedin sen araba sürerken korna sesini nasıl duyacaksın?" dedi. Yahu okumuş etmiş adamsın, göz ile kornanın alakası ne bilader? İşte bu da böyle bir anı oldu. Hemen çıkar çıkmaz (sağlık raporunu bırak kan tahlili bile veremeden) e-devlet üzerinden aile hekimimi değiştirdim. O doktoru dışarıda yakaladığımda da laf sokmaya yemin ettim.