Öbür konumu okumadıysanız bir göz atın derim
https://www.r10.net/off-topic/401267...lerim-2-a.html Hosting işine neden girmemeliyiz
Tam anlamıyla web site işlerine ve hosting yönetimi konusunda yeterince bilgi sahibi olduğum dönemlere geldim, aklıma ışık düştü neden hosting işine girmiyorum diye
Kişisel kullanım için hosting aldığım bir arkadaş vardı, sorinlu bir tipleme. Altı üstü bir hostingi 1 aydan aşağı kurmuyor, yazıyorsun bakmıyor, destek talebi aç halledelim yazıyor onu da 2 haftada bir diyor. Destek talebi açınca da 90 günden önce yanıt aldığımı hatırlamıyorum
Neyse bu dediğim arkadaştan (X Friması diyelim) hostinge bir domain regleyip hosting satış sitesi kurdum. Arkadaşın leş gibi yavaş ve asla geri dönüş yapmadığı hostingine kurmakla büyük hata ettim. Üstüne üstlük her gün garanti minimum 2 saat uçuyor sunucuları dümenden bakım diyip geçiyor evveliyatını yediğim 😂
Küfür etsem suç etmesen suç

scripti yedeklerken hatalar ile uğraşmamak için de taşımadım siteyi, canıma tak edince sabah işi hallederim diyip uyudum. Sabahında bunların sunucularını hacklemişler veriler tamamen gitmiş tüm siteler tüm emekler çöp.
Kimse de emeklerimi güvenlik eksikliğiniz yüzünden çöpe attınız diye baş kaldırmıyor herkes yalaklık yapıyor zor bir durum ayyy diyip bir tarafında dinlemiyorlar sanırsın milletvekili sunucuklarını cimciklediğim 😂
Sonra banladılar beni gruplarından marka karalıyormuşum

Yazdım dönüş yok aylarca bakmadı mesaja, dedim en son böyle devam edersen ne kadar forum varsa her şeyi anlatırım markan ile birlikte. Onu da tınlamadı külhanbeyimiz 😂
Neyse o sıralarda da yeni hosting sitemi kuruyorum, zaten daha satışa başlamadım ayarları yapıyorum bayilik alacağım frima falan arıyorum.
Aradan belki yıl geçti hala dönmedi bu külhanbeyi bana. Bende bir frima ile anlaştım sınırsız reseller bayilik aldım satışlara başladım.
Bu arkadaş dönüş yapmayınca dedim sen mi yamansın ben mi. R10 dan başlayarak tüm mağduriyeti ne kadar forum varsa hepsine bir bir yazdım. Meğerse bu arkadaşın forumda 2-3 tane multisi varmış, birde gruba konu linkini atıp tanıdığı herkese benim yaşadıklarımı yalanlatmış 😂
Multi için report ettim yetersiz delil çıktı, o zaman da r10 dışı gruplaşma muhabbetlerini bilmiyorum o yüzden onları banlatmak aklıma gelmedi :/
Neyse aradı bu, hosting işine girmişsin ben sana tecrübelerimi aktarırım paslaşırız, sana şu kadar bakiye sağlarım, şu indirimi sağlarım vs dedi kabul ettim enayi gibi 😂
Neyse satışlarım iyi gidiyor, 1 TL bile reklama bütçe ayırmadım sadece gruplara mesaj bırakıyorum. Daha sitenin 3-4. ayında aylık asgari maaş civarı para kazanıyorum hoşuma gidiyor falan.
Baktım millet c panelden çok plesk panel için yazıyor, aldım bir sanal sunucu onu da kurdum onun sayesinde satışlar 2'ye katlandı
Özel veriler vardır diye kimsenin hostingine girip kontrol etmiyorum, meğerse pleskten sosyal medya hesap ç@lma sitesi kuruyorlarmış, abuse atmış (şikayet etmiş) birisi. Bayisi olduğum yer kökten kapatmış sunucuyu, yalvardım biraz dedim açın her şeyi kontrol edip temizlicem onlar da bir kereye mahsus kabul etti.
Bundan sonra her şey yolunda gitti 2. sanal sunuyu açtım plesk kurdum, hem resellerden c panel satıyorum hem sunucudan plesk. Bu sefer de ana dizine normal site kurup 50 tane farklı isimli iç içe klasör oluşturup oraya kurmaya başlamışlar sosyal medya veri ç@lma sitesini.
Onu da yine bir sabah kalkıp sunucular uçtuğunda fark ettim bayisi olduğum frima söyledi, hay dedim böyle sabahların sucuğunu pastırmasını pişireyim 😂 gruba da yazdım (müşterilerin olduğu grup) bir daha yapan olursa kutsal değerlerinizi incitirim
Neyse daha dikkatli olarak işe devam ettim, çok zekiyim ya kullanıcı sözleşmesinde "firmamız alt bayi olduğu için yer sağlayıcı yükümlülüklerine sahip değildir, ana bayimizin yer sağlayıcı yükümlülük haklarını kullanıyoruz" meğerse o işler öyle değilmiş 😂
Yer sağlayıcı başvurusunu yaptık, hostingden sonra vds içine girdik. Daha önce o sunucuları hacklenen frimada teklif karşılığı aldığım bakiye ile vds satmaya başladım, aşırı kârlı ama peynir ekmeğini yediğim yine mesajlara bakmıyor desteğe bakmıyor 2-3 haftada bir vdsi anca açıyor yok ip yok yok yoğunluktan bakamıyoruz vs gibi bir açıklama yaptı 😂
Dedim hay böyle işin

Başka bir frima ile anlaştım adam 7/24 bakıyor mesaja falan dedim çok iyi çalışıyorum bunla. Bu herifte aynı kronik soruna sahip çıktı ama en azından 3-5 günde bir bakıp açıyor vdsi.
Bu sefer sizce ne oldu? O arkadaş içeri girmiş gitti vdsler 😂 ve bunu yine bir sabah uyandığımda öğrendiğim için artık uyku konusunda ciddi travmatik problemler yaşadım 😂
Birde tam o sırada yer sağlayıcı belgesi red maili almam mı, o da ertesi sabah uyandığımda oldu böyle sabahların gününü güneşini öpeyim 😂
Tekrar başvursam mı diye düşünüyorken de ertesi sabah ciddi bir sağlık problemim oldu 😂 en son dedim acaba sokakta banklarda yaşasam daha mı hayrlı olur 😂
Heves falan da öyle kaçtı gitti tüm hosting sunucu işine son verdim son vermeden önce de sağlık sorunlarından ilgilenemediğim için batma derecesine gelmiştim, gruba yazdım herkes yedeğini alsın 3 gün sonra herkesin hizmetine son veriyorum içerde hakkı olan herkesin ödemesini de yapacağım dedim.
Netice de, bayi resellerinde eş dostun hostingi ve benim önemli sitelerim olduğu için sonlandıramadım da hala her ay faturası kesiliyor bir dünya para ödüyorum
nasipse bir sonrakinde ise hosting işinden önce webmaster sektöründe yaşadıklarımı anlatacağım bundan beter o 😂