Bu hastalık şükürler olsun hayati bir tehlike içeren hastalık değil
fakat hayat yaşam kalitesini ciddi manada etkileyebilen bir hastalık...
Bu hastalık çok yaygın ve tespit edilmeside kolay değil ben 2 sene evvel karın ağrısı şikayetiyle doktora gittim doktor sonuçlara bakıp şu an karşımda ölmeyi bekleyen bir hasta duruyor diyerekten girmesiyle anlaşıldı aylarca tam olarak ne olduğunu öğrenmek için testler verdim ettim.

Gilbert denen hastalık her kişide farklı semptomlar gösteriyor misal ben çok alkol aldıysam, su içmeyi aksatır uykusuz günler geçirirsem ilk olarak gözlerimin akı sararıyor witcher gibi ortalıkda dolaşıyorum bende halsizlik yapmıyor fakat kimi kişiyi arttığı zaman yataktan kaldırmıyor kimi bayılıyor
kimi ise mide şikayetleri ile uğraşıyor ben mide ile uğraşan kısımdayım... sürekli midemde bir hazımsızlık şişkinlik hissiyatı oluyor bilirubinim azdığında kimi zaman bu olay beni kusturuyor... geçtiğimiz aylarda yaşadığım tavuk zehirlenmesi
de bu olayın cilası oldu artık travmatik oldu... iştahı kesiyor yemek yiyemiyorsunuz belirli dozda olunca yararı olduğuda söyleniyor... gariptir ki bu hastalık orataya çıktığından beri 1 şişeyi bitirip sarhoş oluyorken şimdi 2nin dibine gelince
çakır oluyorum... açlığa zerre dayanamazdım 2 gün yemesem açlık hissi hissetmiyorum çabuk yorulurdum son 2 yıldır yorgunluk nedir bilmem... artıları var gibi fakat
eksileri çok fazla benim açımdan... uzun süre hastalığın üzerine gidince de psikolojik rahatsızlıklarada yol açtığı söyleniyor ki doğru ve normal... düşünsenize her yediğinizi kusuyorsunuz günün uyanık olduğunuz her anı midenizde şişkinlik oluyor...
bu insanı öldürmez ama süründürür... Tıpta insanları süründüren değilde öldüren hastalığı araştırdığı için günümüzde hiç bir tedavisi bulunmamakta... en garibime gideni ise
hiç bir zararı yok deniyor doktorlar tarafından fakat ameliyatınız olsa bilirubin yüksek ise direktameliyatı erteliyorlar... diş çektirecektim şu şu testleri yap öyle gel denildi...

Bu hastalık askerden de muaf... fakat ben gittim askerde zorlanacağımı bilsemde şanslıyım çavuş oldum
sadece yatarak akerlik yaptım

Normal yaşantısı olan birinde tespit edilmesi çok zor oluyor… sizde var olup olmadığını anlamak için 2 gün su içmeyi kesip sigara içiyorsanız bol bol sigara içtikten sonra size en yakın sağlık ocağına gidip kan verip bilirubin seviyelerinize baktırın sorunlu ise zaten gerekli yönlendirmeleri yaparlar. 👋