Arkadaşlar wp tabanlı bir eticaret sitem var.. Site ilk kurulduğunda forumdan bir arkadaştan Rank Math Pro lisansı aldım ve bir yıl boyunca da sorunsuz kullandım.. Taki geçenlerde bu süper zeka plugin sitemin css'ini bozmaya başlayıncaya kadar. Temam lisanslı olduğu için önce temamın yazarlarından destek istedim sonra kontrol ettik tüm eklentileri tek tek devre dışına alıp sorunun kaynağını tespit ettik ki gerçekten de Rank Math SEO kaynaklıydı problem. Yine aynı arkadaştan bu sefer All in One SEO Pro aldım daha doğrusu sağolsun o arkadaş ücret almadan Rank Math Pro'yu All in One SEO Pro ile değiştirdi.
All in One SEO Pro'nun içinde güya Rank Math Pro'dan tüm ayarları çekmesi için bir ayar var ama çekmedi mecburen elle tüm seo ayarlarını yeniden yaptım. Site haritasının linki değiştiği için search console'daki xml linkini de güncelledim vs. Ancak All in One SEO Pro bir yıldır dizininde olan sayfa ve ürünlerimin tamamının dizinden silinmesine yol açtı. Şimdi bütün ürünlerimde aşağıdaki uyarı var.
Sayfa dizinlenmedi. Daha fazla ayrıntı için lütfen Google Arama Konsolunu kontrol edin.
Şimdi belli ki mecburen yine değiştireceğim ve tüm ayarları yine baştan yapmam gerekecek. Ancak merak ettiğim şey şu Yoast, Rank Math, All in One vs bu ekletilerin hepsi sanki haber, makale vs yayınlayan siteleri düşünerek dizayn edilmiş. Benim sitem bir e-ticaret sitesi mesela headline sıralamasına ihtiyacım yok. h1, h2, h3 kullanmışmıyım diye kontrol etmesine ihtiyacım yok. Gibi gibi benim için lüzumsuz onlarca özelliği var eklentilerin. Üstelik yaşadığım örnekte de görüldüğü üzere bir yerden patlamazsa diğer taraftan patlıyor.
Benim ihtiyacım olan şey basitçe ürünlerin her birine google araması için ayar yapabilmek. Sitenin opengrap ve sitemap ayarları vs gibi en temel birkaç özellik.. Onun dışında kalan onlarca özellik benim için ayak bağından başka bir işe yaramıyor hatta tecrübeyle sabit ki siteyi bozuyor.
Acaba e-ticaret siteleri için özelleştirilmiş bu gereksiz fonksiyonlardan arındırılmış daha lite ve istikrarlı bir SEO eklentisi yok mu? Yada ihtiyacım olan birkaç şeyi SEO eklentisi olmadan yapamaz mıyım? Mesela google sitemap için seo eklentisine ihtiyacım yok ama ürünlerin google aramasında nasıl görüneceklerinin ayarını yapmak vs vs..