Merhabalar,
Arkadaşlar fiber internete geçtik. Eski modemi kaldırıp yenisini taktık. İnternet bağlantımız sorunsuz fakat firmada katlardaki internetin wifi şifrelerini sanırım değiştirmemiz gerekiyor. Cihazlar bağlanmıyor. Acces point bağlanmak için 192.168.1.254 yazmanız gerek diyor fakat arayüze ulaşamıyorum. Örnek veriyorum 192.168.1. dan sonra hangi sayıya bağlanacağımı nasıl bulabilirim? Acces point arayüzüne erişimi nasıl yapacağım bilgi verirseniz sevinirim teşekkürler.
Selamlar,
Access Point için access point markası ne ise onun kullanım kılavuzunda kurulum ve ip adres bilgileri yer alır.
1) Eğer ilgili ip adresinden bağlantı sağlayamıyorsanız, access point için özel bir ip adresi tanımlanmamıştır. Dağılımı default gateway üzerinden yapıyordur. Default Gateway bilgisine ulaşmanız gerekiyor. CMD>ipconfig>Default Gateway XXX.XXX.XX.XX tarzındadır. Default Gateway üzerinden modem erişimi sağlayınız.
2) Bir rooter üzerinde access point ile dağıtım sağlıyorsanız, rooter ile access point aynı ip adresine bağlı değildir. Bilgisayarın ilgili ip bloğu atıyorum 135.190 ile internete çıkış yapıyorsa o ip bloğundan internete çıkış yaptığı için 192.168.1.254 access pointine erişim sağlayamazsınız. Bilgisayarın İp ayarlarını 192.168 bloğuna göre ayarlamanız gerekir.
Default Gateway 192.168.1.1
İp Adresi 192.168.1.233 (Son blok kafadan sallayabilirsiniz.)
Bilgisayarı bu bloga geçirdikten sonra internetiniz olmayabilir ama access point ile haberleşeceği için access pointe bağlantı kurabilirsiniz. İşlemler bittikten sonra bilgisayarınızı eski bloğunuza çevirip internet çıkışı alabilirsiniz.