Yatırım konusunda bu iki husus pek yatırım olmuyor :
- Aylık net 40.000 tl istiyor.
- Alacağımız makine sıfır fiyatları yükseldiğinde bu 40.000 tl ye ek olarak eklenmesini istiyor. Örnegin 100.000 tl ye aldığım makina 120.000 tl oldu. Makinada %20 artış oldu. Bunu her ay verdiğimiz 40.000 e ekleyeceğiz.
Yatırımın mantığı büyüyen işten kar payı dağıtıldıkça kar almaktır. Demirbaşın değerine ortak olmak gibi bir mantık olamaz o şirket malıdır. Sıfır fiyatı arttı diye para alamaz, almamalı ikinci el olacak ve sürekli kullanılacak böyle bir mantık yok yani.
Arkadaş biraz uyanık dikkatli olun. 1.2Milyon'a 40 bin talebi düşük bir talep uygun bir talep ancak mantıksal olarak hatalı yoksa beklediği tutar gayet normal. Arkadaşa uyanık dememin sebebi aklında faizin verdiği paraya ek yatırım yapmayı planlıyor ama intiba olarak bana uygun gelmedi karar sizin fikir olması açısından yazdım. (Bizimde farklı işlerde büyük miktarlarda yatırımcılarımız var tecrübeliyim bunuda söyliyim.)
Açıkcası benim düşüncem, parayı faiz ile riske atmayıp kendisine alternatif olarak garanti bir faiz yolu yapması gibi geldi.
%40 gibi hisse teklif ettiğimde ona pek yanaşmıyor.