PowerKing adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@Orralet; yorum için tşk.
Arkadaşın üyeliği olmadığı için onun yerine yorumunu ben yapıyorum.

Saatlerin içinde şunlar var:
1. Otomatik olanda miyota 82s7 mekanizma, 20 bin liralık sevenfriday markasının kullandığı mekanizma.
2. Vk63 mekanizma
3. Vk64 mekanizma, bunlar tertemiz japon mekanizmalar.

Yalnız kendisi ticari amaçlı saat koleksiyonu yapmıyor. Neden satsın ki saatini? Bu arada 1. numara olan yeşil rengi sipariş verdi. Diğerini de alıp almama yönünden kararsız kaldı, sonraya bıraktı.
Sırayla yanıtlıyım hocam

1) miyota makinalar sağlamlığını kanıtlamış uzun yıllarda geçse günde maks 3-5 saniye kaçıran makinalar ve citizenin alt kuruluşudur zaten, ama 50-100 dolar civarı ederi olan ulaşılması kolay seri üretim makinalar, ve attığınız saatlerde otomatik yoktu o yüzde sadece quartz makinalar ve saat için yorum yaptım. Makinayı kullanan markanın etiket fiyatı tümüyle konudan bağımsız bir durum ve belirttiğiniz markada aslında dikkat edilmesi gerek dediğim microbrand olayına bir örnek aslına bakarsanız.

2-3) 25-30 dolarlık seiko mekanizmaları bahsettikleriniz, quartz makinayada uzun vadede bişey olmaz fakat saatle birleşince almamanız yönünde tavsiyede bulundum yoksa iwc'ninde pilli saatleri var 1k usd'den başlıyor 2.el fiyatları yada daha giriş segment tissot prx de var pilli makinalar kullanan, ama belirttiğiniz markanın bir karşılığı olmadığı için harcadığınız paranın sadece sizde bir karşılık bulacağını söyledim.

Koleksiyonlar ticari amaçla yapılmaz zaten hocam Bundan bir iki yıl sonra bu no name çin saatlerine 10k vereceğime keşke seiko yada tissot alsaydım diyecek arkadaşınız, neden satsın kısmındada gün olur para lazım olur 10 yıl diyelim geçti bugün 10k ya aldığınız çin saati 10tl etmez çünkü tasarım değil taklit barındıran fason markalar bunlar görselleri googleda arayarak hangi saatleri kopyaladığını görebilirsiniz ama 10kya aldığınız japon seiko omega casio yada tissot benzeri saatler 15k eder böylede bakmak lazım olaya, ama yinede hayırlı olsun diyelim umarım istediği kalitede eline ulaşır arkadaşınızın saati.