growth adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar,

Etsy algoritması genellikle şu şekilde çalışır. Etsy, listelerinizi ilk yayınladıktan sonra; 2-3 süresince listelerinizi boostlar, çok fazla kişiye gösterir ve müşterilerden gelen davranış tepkilerine göre her listeniz için bir liste kalite puanı belirler.

Birkaç gün içinde liste kalite puanlarınız belirlendikten sonra, Etsy genellikle mağazanızdan 2 veya 3 ürünü seçer ve onları öne çıkarır. Mağazada 100 ürününüz olsa dahi, algoritma 2-3 listeyi seçer ve sürekli onları daha çok öne çıkarır.

Burada işin püf noktası; tutmayan ürünlerinizin SEO'larını tekrar gözden geçirip, daha fazla iş gücü harcamamaktadır. Bunun yerine; bu listeleri bırakıp, tutmuş olan listelerinize yoğunlaşmak daha verimli bir durumdur.

Dilerseniz forumda da yer alan Etsy danışmanlık hizmetlerimizden faydalanabilirsiniz. Konu linkini de aşağıya bırakıyorum. Çok teşekkürler

https://www.r10.net/dropshipping/401...-128184-a.html
Hocam çok teşekkür ederim yardımınız için. İnceleyeceğim konunuzu.

Fatihh41 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam Merhaba,
Bende dijital ürün satışı için açtım hesabı fakat listeleme ekranında bu ayarı nereden yapıyoruz? Yani dijital ürün satışını seçmek için bir yer var mı? Kargolanacak yer seçtiriyor, Tariff kodu vs. istiyor. Ayrıca, Türkiye ve TL ile mi fiyat girdiniz, nasıl devam ettiniz?
Hocam ürün satışı listelenirken orada size ilk ekranda soruyor bu bir fiziksel ürün mü dijital ürün mü diye. Buradan dijitali seçerek devam etmeniz gerekiyor. Bu konularda daha net bilgi elde etmek için youtube'dan biraz araştırma yapın özellikle dijital ürün üzerine. Oralarda yapmanız gereken adımlar, kullanmanız gereken anahtar kelime tarama siteleri falan verilecek size bunlar baya yardımcı olur. Fiyatları TL olarak giriyorum, fiyatı ürüne bakan kişinin ülkesine göre çeviriyor zaten site.